Hur man byter olja i en 2001 Lincoln Navigator

Lincoln producerade 2001 Navigator med en 5,4-liters, åtta-cylindrig motor. Tillverkaren konstruerade motorn att gå långa perioder mellan oljebyten med användning av syntetisk SAE 0W30 motorolja. Men standard fabrik rekommendationer för underhåll inkluderar oljebyten var 3000 till 5.000 miles med SAE 5w20 motorolja. Byta olja själv tar ca 15 minuter, och bara kräver att du tar bort oljefiltret och avtappningsplugg, vilka båda är placerade längst ner i din motor nära brandväggen. Saker du behöver
fordonsramper
Oil hink
Hylsnyckel
Oljefilternyckel
WIX 51372 eller motsvarande
6.1 liter SAE 5w20 eller 5W30
Show Fler Instruktioner
1

Kör bilen på ramperna och engagera nödbromsen.
2

Skjut oljan hink och verktyg under fordonet och placera skopan centrerad under avtappningspluggen.
3

Lossa avtappningspluggen med en hylsnyckel och ta bort med händerna. Låt oljan rinna. Lossa filtret med ett filter skiftnyckel och ta bort. Var beredd på att fånga någon olja som läcker ut när du tar bort filtret.
4

Applicera en liten mängd av ren olja på packningen till det nya oljefiltret, en WIX 51372 eller andra tillverkares motsvarande. Se till den gamla packningen lossnade av motorn med det gamla oljefiltret. Installera det nya oljefiltret. Dra åt filtret ordentligt och därefter ett kvarts varv ytterligare. När oljan är klar dränering, installera avtappningspluggen och dra åt till 15 foot-pounds av vridmoment.
5

Lyft huven och ta bort oljepåfyllningslocket. Fyll motorn med 6,1 liter SAE 5w20. Sätt på locket och starta bilen. Övervaka avtappningspluggen och filtrera efter läckor. Läckor kommer att orsakas av en lös filter eller plugg. Dra om eventuella läckor identifieras.
6

Stäng av fordonet, och kolla oljestickan. Oljan ska vara i nivå med den heldragna linjen. Fyll på olja vid behov.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132904.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.