Oljefiltertång Components

För förbränningsmotorer, oljefilter är katalysatorn för smidig drift, enligt en artikel om oljefilter anatomi av Mike Bumbeck. Olja smörjer rörliga delar och absorberar föroreningar från förbränning. Enligt Filter Manufacturers rådet, finns det två huvudsakliga typer av oljefilter. Primära, eller full-flöde, filter bearbeta all motorolja i bilen, medan den sekundära, eller bypass, filter process 10 procent av din olja, men med mycket högre effektivitet. Vänster ofiltrerad, föroreningar accelerera motorslitage. Base Packning
En bra bas packning är det enda som håller ett filter på motorn.

Basen packningen tätar basen av filtret till motorn så att ingen olja läcker när den färdas in och ut ur filtret. Större motorer kan bearbeta olja vid upp till 100 pounds per kvadrattum (psi), så att integriteten av en bas packningstätning är kritisk för oljefiltret prestanda. Eventuella oljeläckage kan korrodera packningstätningen och leda till en farlig förlust av oljetryck. Basen packningsmontaget innehåller en metallplatta med flera hål i den, och en undre ring. Plattan medger installation, och ringen håller packningstätningen vid basen av filtret.
Kanister
Ett oljefilter ytterhölje ofta kallad "bostäder. "

Kapseln är ytterhöljet av ett oljefilter, ofta kallad "bostäder." På grund av trycket inuti filtret, måste det yttre skalet vara stark och tålig.
Cartridgefilter

En primär filter är en patron genom vilken motorolja flöden för bearbetning. Det är en cylinder som har ett runt filter av veckat material lindas runt ett metallrör som kärna. Filtret media håller sot, eller metallpartiklar motor som oljan passerar filtret. Metallrörets och filtermedia är limmade till ett lock som håller komponenterna i kapseln medan oljan cirkulerar genom den. Tillverkarna använder olika material för filtermedia, från syntetiska fibrer till papper. Oljefiltret Priset varierar beroende på kostnaden för tillverkade material i filterpatronen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132902.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.