Hur man byter olja i en Nissan Armada

Nissan Armada kräver ett oljebyte var 3000 miles när du använder vanlig motorolja. Intervallet är 7500 miles när du använder en syntetisk olja. Nissan Armada måste ha ny olja för att säkerställa motorns komponenter är ordentligt smorda och sval när fordonet körs. Motorolja kommer att bryta ner med tiden och om inte bytas mot ny olja, kan orsaka allvarliga motorproblem. Saker du behöver
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Oljefilternyckel
Oljefilter
7 qts. motorolja
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta. Aktivera parkeringsbromsen.
2

skruva isär stålomslag från under lastbilen för tillträde till oljefiltret, med hjälp av en hylsnyckel. Det finns fyra bultar att ångra, två på varje sida. Addera 3

Skjut ett uppsamlingskärl under motorn. Oljetråget är längst ned i motorn.
4

unbolt avtappningspluggen med en hylsnyckel och låt oljan rinna av. Detta kommer att ta 10 till 15 minuter. Dra åt avtappningspluggen med en hylsnyckel När oljan är klar dränering.
5

Skruva loss oljefiltret med ett filter skiftnyckel. Placera den gamla filtret med spillolja.
6

Fyll det nya oljefiltret med olja. Sprid ny motorolja runt packningen på toppen med pekfingret för att smörja packningen. Detta kommer att göra bort enklare vid nästa oljebyte.
7

Skruva på oljefiltret för hand. Inte skiftnyckel-åt det, eftersom detta band gängorna på oljefilterhuset och oljefilter.
8

Montera stål sköld tillbaka under lastbilen med hylsnyckel. Starta alla fyra bultarna för hand och dra sedan åt dem med hylsnyckel.
9

Öppna huven för tillträde till motorrummet. Skruva av påfyllningslocket på toppen av motorn. Häll i 5 qts. av olja. Dra ut oljestickan för hand. Det kommer att ligga bredvid där oljan hälls i. Torka av oljestickan med en trasa och sedan sätta tillbaka den i röret. Dra ut oljestickan igen ut och kontrollera om nivån stannar på oljestickan. Om det stannar någonstans under "FULL"-märket, lägg i 1/2-qt. mellanrum tills den är full. Dra åt oljan tillbaka locket på motorn.
10

Starta trucken och låt den gå på tomgång i fem minuter. Stäng av trucken och låt den sitta i ytterligare fem minuter. Kontrollera motoroljan gång och tillsätt mer om det behövs. Säkerställ oljelocket och oljestickan är tillbaka i sina respektive ståndpunkter och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132899.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.