Hur byta olja på en 2007 Scion TC

Motorolja kyler, rengör och smörjer Scion TC motorns rörliga delar. Byta olja med jämna mellanrum är ett relativt billigt sätt att förlänga ditt motorns livslängd och prestanda. Dealer tjänster avdelningar och snabba affärer glidmedel kommer byta olja för ett pris, och konkurrensen har gjort det överkomligt. Men att ändra din egen olja kommer fortfarande spara pengar. En behörig gör-det-självare kan slutföra ett oljebyte på under en timme och ficka mesta av vad som skulle ha spenderats med att det ändras av ett proffs. Saker du behöver
Ramper
Stoppklossar
Pan
Hylsnyckel
Oljefilternyckel
Oljefilter
Shop trasor
Visa fler instruktioner

1

Drive på ramperna för att lyfta den främre änden. Skift i parken, engagera nödbromsen och stäng av motorn.
2

Placera stoppklossar bakom de bakre däck för extra stabilitet. Skjut under den främre delen av bilen.
3

Placera pannan under oljeavtappningspluggen till vänster, bakre delen av oljetråget. Lossa pluggen med hylsnyckel och ta bort den för hand. Låt oljetråget att tömmas helt innan du torkar av området runt sjön och ersätta pluggen.
4

Skjut pannan lite åt vänster så att den är under oljefiltret. Ta bort oljefiltret med filternyckel och ställ in filtret i pannan.
5

Torka av området där filtret ansluts till motorn och skruva på det nya oljefiltret.
6

Lyft huven och lokalisera och ta bort locket olja fyllning från atop motorblocket. Sätt tratten.
7

Häll fyra liter olja i motorn. Ta bort tratten och sätt på locket olja fyllning. Torka bort all spilld olja och stänga huven.
8

Ta bort stoppklossar och köra av ramperna. Kör motorn i en minut innan du stänger av den och kontrollera oljenivån med mätstickan.
9

Kassera den använda oljan och filtret genom att ta det till en bensinstation eller en automatisk reparation anläggning för återvinning . De flesta av dem ger denna service. Många kommuner har också återvinningscentraler som accepterar olja.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132894.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.