Hur man byter olja i en 1993 Pontiac Grand Prix

Byt motorolja i 1993 Pontiac Grand Prix var 3000 miles för att upprätthålla motorns prestanda. Kontroll av överföring, hjälper luftfilter och batteri vid oljebyte i övervakningen av din motor. Byte av olja kräver dränering av olja från oljetråget och byta oljefilter. Oljeavtappningspluggen på 1993 Grand Prix är på den nedre sidan av oljetråget, på baksidan av motorn. Oljefiltret är på den på den nedre, framsidan av motorn. En riktig oljebyte tar ca 15 minuter. Saker du behöver
5 liter SAE 5W30 motorolja
Hylsnyckel
Momentnyckel
filtertång
Wix 51036 oljefilter eller motsvarande
Bil ramper
Oil hink

Visa fler instruktioner
1

Kör bilen på bil ramper, och engagera nödbromsen.
2

Placera oljan hink under avtappningspluggen, och ta bort avtappningspluggen med en hylsnyckel. Låt all olja rinna, innan du byter ut avtappningspluggen. Dra åt avtappningspluggen till 33 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel för 3.1L motorn. Använd 18 foot-pounds av vridmoment för 3.4l motorn.
3

Flytta olja hink under oljefiltret. Använd en oljefilternyckel att lossa oljefiltret, och ta bort den för hand. Gummipackningen måste lossna med oljefiltret.
4

Gnid lite frisk olja på packningen till det nya oljefiltret och installera det på fordonet. Den WIX 51036 gäller för båda motortyper. Vrid filtret, tills det är ordentligt på motorn och ett kvarts varv ytterligare.
5

bort oljan locket och fyll med fem liter SAE 5W30 för 3.4l motor eller 4.1 liter samma olja för 3.1L motorn.
6

Byt olja locket och starta bilen. Övervaka filtret och oljepluggen för läckor. Den primära orsaken till läckor är en lös avtappningsplugg eller två packningar på oljefiltret. Rätta till eventuella identifierade läckor.
7

Kontrollera oljenivån på stickan och fyll på olja vid behov. Du kommer att registrera en halv kvart till en full quart låg. Tillsätt lämplig nivå som anges på oljestickan. Backa ramperna, och kassera den använda oljan och oljefilter på någon professionell glidmedel butik.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132890.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.