Oljebyte Anvisningar om en Honda Accord

The Accord introducerades av Honda i mitten av 1970-talet som en större och lyxigare följeslagare till sin Civic-modellen. Den Accord växte i storlek under åren, och under 1995 en sexcylindrig motor blev ett alternativ, även om en in-line fyrcylindrig motor har alltid varit standard i Accord. För att hålla Accord motorn igång effektivt för många miles, rekommenderar Honda byta olja varje 7500 miles. Saker du behöver
2 bil ramper Sida 2 stoppklossar
Gummihandskar
dräneringskärlet
17mm skiftnyckel eller hylsnyckel
ersätter avtappningspluggen bricka packning (tillval) katalog Rag
Oljefilternyckel
Oljefilter
5 liter motorolja
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn och värm upp bilen med låta den gå på tomgång i 10 till 15 minuter eller genom att köra en kort sträcka, eftersom varm olja kommer att rinna ur vevhuset mycket lättare än kall olja.
2

köra bilen på en uppsättning av bil ramper . Placera sändningen parken för automatik och på första växeln för standard skift bilar. Dra åt parkeringsbromsen och chock bakhjulen.
3

krypa under framsidan av bilen och placera ett uppsamlingskärl under passagerarsidan av motorn. Don ett par gummihandskar för att skydda händerna från het olja.
4

Leta avtappningspluggen på botten av oljetråget. Lossa pluggen med en 17 mm nyckel eller hylsa och spärrskaft. Placera drain pan direkt under avtappningspluggen. Avsluta bort pluggen för hand och låt oljan rinna ut ur motorn och in i tråget. Torka avtappningspluggen bort med en trasa och inspektera bricka packningen. Byt ut brickan om ser skadat genom att skjuta bort den gängade änden av pluggen och skjuta en ny bricka på plats. Placera avtappningspluggen undan.
5

Thread avtappningspluggen tillbaka i oljetråget och dra åt med skiftnyckel eller hylsnyckel. Torka botten av oljetråget där olja kan ha spillts med en trasa. Skjut tråget så det är direkt under motorns oljefilter, vilket är nära avtappningspluggen.
6

bort filtret med en oljefilternyckel i moturs riktning. Vrid filtret över i dina händer och låt oljan inuti rinna in i tråget. Kassera filtret. Torka filtret anliggningsytan på motorn med en ren trasa. Snurra ett nytt filter på plats på motorn och dra åt den för hand tills det är ordentligt.
7

Öppna huven och ta bort oljestickan och oljepåfyllningslocket ovanpå motorn. Placera en tratt i oljepåfyllningshålet och häll i fyra kvartar av motorolja. Byt ut oljestickan och kontrollera oljenivån. Lägg bara tillräckligt med olja från en femte flaska så att nivån kommer till märket FULL på mätstickan. Ta bort tratten och sätt tillbaka oljepåfyllningslocket och mätstickan.
8

Ta bort stoppklossar och tillbaka bilen av ramperna. Stäng av motorn och kontrollera oljenivån en sista gång. Tillsätt olja som behövs för att föra det till märket FULL på mätstickan, men inte överfylla vevhuset.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132884.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.