Hur man byter olja i en 1993 Ford Explorer

I 1993 års Ford Explorer använder motorolja för att smörja motorn. När motorn arbetar, är metalldelar rör sig snabbt och orsaka friktion. Motorolja tillåter motorn att fungera utan alltför stora skador. Eftersom oljan åldras, det bryter ner på grund av förorening och spädning. Den motorolja bör bytas enligt tillverkarens specifikationer, men Ford rekommenderar ett oljebyte för 1993 Explorer varje 3000 miles. Byta olja kan åstadkommas genom hemmet mekaniker med några grundläggande verktyg. Saker du behöver
Hylsnyckel
Oljefilter
Oljefilternyckel
Oljetråg
5 qts. motorolja
Jack (tillval) katalog Jack står (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn och låt den gå tills den når normal arbetstemperatur temperatur. Parkera bilen på ett plant underlag. Stäng av motorn. Om det behövs, ta upp bilen med en domkraft och pallbockar för att ge lättare tillgång till oljepluggen och oljefiltret.
2

Leta oljeavtappningspluggen på undersidan av motorn. Placera spilloljekärl under pluggen platsen. Lossa avtappningspluggen med en hylsnyckel och sakta dra ut kontakten och se till att oljan rinner ut i avloppet pan.
3

Montera oljepluggen när oljan är klar dränering. Dra åt oljepluggen och dra sedan åt ordentligt med hjälp av en hylsnyckel.
4

Leta oljefiltret och placera tråget under den. Använd filtret skiftnyckel och sakta bort oljefiltret. Kontrollera att filtret packningen avlägsnas med filtret.
5

Smörj det nya oljefiltret genom att gnugga färsk olja över tätningen. Montera det nya oljefiltret och dra åt. Använd inte filternyckeln.
6

Fyll motorn med olja enligt motorns specifikationer. Kontrollera oljenivån med oljemätstickan att se till att rätt nivå uppnås. Starta motorn och kontrollera tätheten nära avtappningspluggen och filter platser. Stoppa motorn efter några minuter och kontrollera oljenivån för att se till att den är korrekt.
7

Återvinn den gamla oljan genom att ta det till en regenerering center eller en lokal bildelar butik som erbjuder olja återvinning tjänster. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132873.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.