Hur man byta olja i en Scion TC

Byta olja med jämna mellanrum, vilket föreslagits av din Scion bruksanvisning, kan gå långt i att förlänga livslängden på din Scion och hålla motorn nyligen smörjas. Att göra detta själv är en snabb process som kan kompletteras med korta lista över verktyg och material. Det Scion har en relativt liten oljetråg, så oljan rinna tid kommer att vara minimal jämfört med bilar med större motorer och en större oljevolym. Saker du behöver
14-mm hylsa
Hylsnyckel
Oljetråg
plasttratt
4.2 liter olja
Jack står
Ordet jack eller sax domkraft

Visa fler instruktioner
1

Höj den främre delen av din Scion med en domkraft eller sax domkraft som är utrustad med bilen. Placera pallbockar under varje stöttningspunkt att hålla framför bilen upp.
2

Placera Oljetråg under din oljeavtappningsskruv.
3

Lossa avtappningspluggen med 14-mm-uttag för att släppa in oljan i tråget. eftersom oljan droppar ner i avloppet pan
4

, gå till motorrummet och lossa locket som sitter på motorolja påfyllningsröret. Detta kommer att bidra till att undanröja luftflöde restriktioner och påskynda den hastighet med vilken oljan rinner.
5

Byt avtappningspluggen när oljan är klar dränering. Var noga med att inte över-dra åt låsskruven.
6

Placera tratten i motoroljan påfyllningsröret och långsamt hälla den nya oljan i din motor. Skruva motorolja cap påfyllningsröret på plats när du har hällt alla 4.2 liter.
7

Starta motorn och låt bilen tomgång i ett stationärt läge under några minuter för att avsluta förfarandet och cirkulera den nya oljan i din motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132869.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.