Hur man kan få en Frontier s oljefilter

Byte av olja och oljefilter är en av de viktigaste underhåll som du kan göra för att förlänga livslängden på din Nissan Frontier. Lyckligtvis är det också en ganska enkel uppgift som de flesta människor kan göra på mindre än en timme med minimala verktyg. Du kommer att behöva en speciell oljefilternyckel att lossa oljefiltret från sina gängor. Du kan köpa denna nyckel för några dollar någonstans verktyg säljs. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Oljefilternyckel
dräneringskärlet
nya oljefiltret
Funnel
5 liter 5W-30 olja
Visa mer instruktioner
1

Starta motorn och låt bilen gå några minuter att värma oljan. Detta gör det möjligt för olja och all instängd slam att strömma ut ur avtappningspluggen bättre. Stäng av motorn.
2

Placera ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen på botten av oljetråget. Bottenpluggen är fäst till botten av motorn, ungefär ens med framhjulen. Använd en hylsa för att vrida kontakten moturs för att lossa den. Avsluta bort pluggen för hand, snabbt flytta handen ur vägen när pluggen släpper. Låt oljan fullständigt dränera sedan tillbaka pluggen.
3

Leta oljefiltret på passagerarsidan av motorn, precis ovanför oljeavtappningsskruven. Placera en oljefilternyckel runt filtret och vrid filtret moturs för att lossa den. Fortsätt att skruva fast filtret för hand. När den är fri från gängorna, dumpa den kvarvarande oljan ur filtret.
4

Smörj tätningen på det nya filtret med en liten mängd av den gamla oljan. Detta kommer att skydda tätningen och förhindra att det fastnar i motorn när du utför nästa oljebyte.
5

Öppna huven och ta bort locket från oljepåfyllningsöppningen. Sätt i en tratt och tillsätt ca 4,5 liter av SAE 5W-30 motorolja. Tag bort oljemätstickan, torka av den med en ren trasa och sedan sätta in den i röret. Ta ut oljestickan igen och kontrollera nivån. Om det inte når den angivna fulla varumärket, fortsätter att fylla på olja tills den gör. Byt ut mätstickan och oljepåfyllningslocket, och starta motorn. Låt det gå några minuter och kontrollera att oljan varnings lampan inte tänds. Stäng av motorn och kontrollera oljenivån. Fyll på olja vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132854.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.