Hur du jämför motoroljor

Motorolja är viktigt att hålla en regelbunden temperatur och minska slitaget i en motor . När man jämför oljor diskussionen kokar ner till en stor skillnad : syntetiska eller regelbunden . Skillnad

Både syntetiska och regelbunden olja är derivat av råolja . Skillnaden ligger i tillverkning och raffinering . Syntetiska oljor är mer raffinerad och har fler tillsatser som stöd i högre temperaturtålighet , längre livslängd , lägre viskositet och färre föroreningar . Naturligtvis kostar syntetiska oljor mer .
Nyckelbegrepp

Viskositet är ett viktigt begrepp . Detta hänvisar till en vätskas motstånd mot rörelse . Lönnsirap skulle ha en högre viskositet än vatten. I bilmotorer låg viskositet innebär mindre motstånd , mindre slitage , lägre temperatur och ökad hästkrafter . Både vanliga och syntetiska oljor kommer i olika viskositeter .
Bedömning

Det viktigaste är att använda olja typ som nämns i bilens instruktionsbok och ändra den regelbundet . En motor som har haft sin olja bibehålls kommer att pågå mycket längre än en som inte har . Valet för syntetiska är personligt . Om du är en person som är tung på gasen och glömsk när det gäller underhåll , då syntetiska kan vara ditt val .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132850.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.