Hur man kontrollera oljenivån på en 2007 BMW 328

Den 2007 BMW 328i är en del av den senaste generationen av 3-serien, som BMW har namngett E90 plattformen. Det var i och med införandet av E90 som BMW även lagt elektronisk övervakning av motorns oljenivå och kvalitet till 3-serien 'färddator. Saker du behöver
Startnyckel för 2007 328i
pappershanddukar
Visa fler instruktioner
Kontrollera oljenivån Använda Mätsticka
1

Park ditt 328i på en jämn yta. Stäng av motorn och öppna bilens huva.
2

Leta oljestickan handtag i motorrummet. Det kommer att vara på förarsidan av din motorrummet, motsatsen till påfyllningsröret som används för att lägga till ny olja.
3

Dra försiktigt ut mätstickan ut, och torka det rent med ett papper handduk.
4

långsamt sätta in oljestickan i röret hela vägen, och dra ut den igen.
5

Kontrollera motorns oljenivå visuellt genom att titta på markeringarna på undersidan av mätstickan. Oljenivån skall vara mellan skårorna i botten och toppen av mätstickan s mätänden. Den nedersta markör betecknar den lägsta oljenivån medan den övre markören indikerar maximal nivå.
Kontrollera oljenivån i motorn Använda färddator
6

Sätt in tändningsnyckeln i 328i, och slå på fordonet på.
7

Tryck den lilla vertikala knappen på framsidan av din blinkersspaken tills displayen mellan hastighetsmätaren och varvräknaren läser "OIL" och en olja ikonen visas.
8

Tryck på knappen som sitter vid slutet av din blinkersspaken för att avslöja en digital avläsning av motorns oljenivå. Om mer olja behövs, kommer displayen att visa "en qts". Om oljenivån är bra, kommer displayen att visa "OK." Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132849.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.