Hur byta olja på en C5 Corvette

C5 Corvette, som namnet antyder, är en del av den femte generationen av denna populära amerikanska sportbil. Liksom alla specialbilar bör Corvette får regelbundet underhåll för att hålla den på vägen tillförlitligt. En av de viktiga underhållsåtgärder för en Corvette regelbundet byte av oljan. Grund av den låga ride höjden på C5 Corvette, byta olja är lite svårare än i en mer konventionell bil, men detta är fortfarande ett jobb du kan göra hemma. Saker du behöver
Grunt ramper
Ordet jack
Jack står
6 qts. olja
Filter
Oljefilternyckel
mutterdragare
Rags
Gummihandskar
Visa fler instruktioner
1

Byt Corvette olja på en plan och jämn yta. Placera ramper framför den och köra framför bilen upp på dem. Placera överföring i växeln eller i parken och ställa nödbromsen. Placera en tegelsten eller liknande bakom bakhjulet som läggs försäkring.
2

Skjut en Oljetråg under oljetråget avtappningspluggen på framsidan av botten av motorn. Lossa och ta bort avtappningspluggen med en öppen nyckel. Låt oljan rinna ut ur motorn i dräneringstråget tills ingen mer olja kommer ut.
3

Lyft den bakre delen av bilen med domkraft ca 8 inches högre än den främre delen av bilen. Oljan kommer att börja rinna ut igen när baksidan av bilen lyfts. Låt oljan rinna i pannan. Sänk bilen av stödbenet.
4

tillbaka och dra åt avtappningspluggen. Inte över-gänga bulten eller åt för hårt för att undvika skador på oljetråget. Flytta dräneringstråget under oljefiltret. Ta bort oljefiltret med en oljefilternyckel, låta oljan rinna ut när du lossar och ta bort filtret.
5

Häll en liten mängd olja i det nya oljefiltret och torka ett lager av färska olja på oljefiltret packningen. Montera det nya filtret genom att trä den på för hand, noga så att den inte korsar-gänga. Dra den så hårt du kan för hand och sedan använda oljefilternyckel att vända det om ett kvarts varv ytterligare.
6

köra bilen tillbaka från ramperna. Häll 6 QTS. av olja i motorn. Vänta några minuter och sedan starta motorn. Kontrollera för oljeläckor under bilen. Kontrollera motorn oljestickan när motorn har suttit i ett par minuter för att kontrollera oljenivån.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132847.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.