Hur man byter olja i din Volvo XC70

Korrekt underhåll av fordon omfattar regelbundna oljebyten. Tillverkarna rekommenderar oljan bytas var 3.000 till 6.000 miles. Att misslyckas med att byta olja regelbundet kan leda till onödigt slitage på motorn. Du kan spara lite pengar genom att byta olja själv. För Volvo XC70, det tar bara ett par steg, några verktyg och några grundläggande förnödenheter. Saker du behöver
fordonsramper
Oljefilternyckel
uttag
Socket Driver
Sex liter olja
nya oljefiltret
Oil Catch Pan
Funnel

Visa fler instruktioner
1

Placera ramper framför Volvo och starta motorn. Låt det gå några minuter för att värma upp motorn och sedan köra upp på ramperna. Ställ i nödbromsen innan det blir under fordonet.
2

Klättra under Volvo. Leta reda på oljetråget och bulten i botten av kokkärlet. Denna bult kommer att behöva tas bort för att dränera den gamla oljan. Innan du tar bort den, placera pannan oljan fångsten under bulten. Använd en hylsa och hylsa för att lossa bulten och ta bort den för hand. När bulten kommer ut, kommer olja flyta fritt från oljetråget, så var redo med fångsten pan.
3

Leta oljefiltret som den gamla oljan rinner från fordonet. Använd oljefilternyckel att lossa oljefiltret, sedan bort det för hand. Olja kommer att rinna från filtret också, så var beredd med fångsten pan.
4

Ersätt bulten i botten av oljetråget när det sker tömning. Ta ett nytt filter från sin box. Med hjälp av en ny flaska olja, sprids ett tunt lager olja på det nya filtrets packning. Skruva på det nya filtret på plats i motorn.
5

Öppna huven och leta olja påfyllningsröret. Ta av locket från röret. Hjälp av en tratt, börja fylla på olja i motorn. Konsultera instruktionsboken för den exakta mängden olja för att lägga till motorn.
6

Kör bil utanför ramperna. Häll oljan i en plast kanna ska kasseras på lämpligt sätt. De flesta bildelar butiker kommer att ta spillolja för återvinning.

Med rätt oljebyten bör fordonen köras utan problem i många år. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132843.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.