Hyundai Sonata Oil Change Instruktioner

Byta olja i en Hyundai Sonata är en enkel uppgift som bör utföras varje 3000 miles. Oljan ger smörjning och kylning för motorkomponenter. Heat avlagringarna orsaka olja för att förlora sin viskositet och bryta ner. Vid oljebyte är det viktigt att byta oljefiltret. En gammal filter kan förorena ny olja och orsaka motorskador väg. Saker du behöver
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Nytt oljefilter
5 liter olja
Visa fler instruktioner
1 < p> Säkerställ att bilen står parkerad på en plan yta. Placera ett uppsamlingskärl under motorn.
2

Leta oljetråget direkt under motorn. Oljetråget kommer att vara längst ner.
3

Lossa avtappningspluggen på framsidan av oljetråget med en hylsnyckel. Låt all olja rinna ut i oljetråget. Dra åt avtappningspluggen tillbaka till oljetråget med en hylsnyckel.
4

Leta oljefiltret framför motorn. Det kommer att finnas en utskärning i den skyddande sköld där oljefiltret ligger.
5

Skruva loss oljefiltret med en rem skiftnyckel. Låt oljan rinna ner i oljetråget. Placera den gamla filtret i med spillolja.
6

Sprid en sträng av olja runt toppen av det nya oljefiltret med pekfingret. Fyll oljefiltret med ny motorolja. Skruva filtret vidare till filterhuset för hand. ÖPPNA INTE Skruva åt, vilket kan skada gängorna på filtret eller filterhuset.
7

huven för tillträde till motorrummet. Skruva oljan locket på toppen av motorn.
8

Häll i tre liter av motorolja. Dra ut oljestickan ur oljestickan röret och torka av den. Skjut tillbaka mätstickan i oljestickan röret. Dra tillbaka ut och titta på motorns oljenivå. Om oljan på mätstickan inte stannar mellan de båda markeringarna på oljestickan, häll i en halv liter olja och kontrollera nivån igen. Överfyll inte.
9

Starta bilen och låt den gå i fem minuter. Stäng av bilen och kontrollera oljenivån igen. Lägg till ytterligare en halv liter olja vid behov. Se till att oljan locket är tillbaka på motorn och huven är stängd.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132839.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.