Hur man väljer motorolja för heta områden

Att välja rätt motorolja för din bil är avgörande när du bor i ett varmt klimat. Någon som vet mycket om bilar vet att motorolja är livsnerven i motorn. Smörjning skyddar motorns inre delar och minskar friktionen som bär en motor ut. Olja som är för tung för att nå alla vinklar och vrår av motorn, eller motorolja så lätt det är meningslöst, alltför ofta ger en falsk känsla av säkerhet. Ägaren är sedan förvånade när motorn behöver seriös reparation eller utbyte, tänkte han gjort allt han kunde för att ta hand om det. Instruktioner
1

Betrakta ambient /omgivande temperatur där du kör. Reda på detta genom att kontrollera lokala väderprognoser och klimat historia. Kontrollera först att ditt område verkligen klassas som ett varmt väder klimat. Använd ett "varmt väder oil" om din lokala temperaturen visar sig vara riktigt varmt tempererade zonen.
2 Dagliga långa pendlar är acutally lättare på din motor än en massa kort, stop and go körning.

Analysera din körning. Kategorisera dina resor så kort, måttlig eller lång /motorväg körsträcka. Tänk på terrängen i din vanliga driving range. Är den slät, platt, rak och asfalterad hela vägen, eller är en del av det grova, smutsiga och dammiga och går upp och ner branta kullar? Addera 3

Kontrollera din totala körsträcka på din fordon och fordonets ålder. Äldre fordon kommer att ha en annan smörjning krav än de nya fordonen. Nya fordonsmotorer byggs mycket hårdare, vilket betyder mycket lite spelrum mellan interna rörliga delar. Välj en tunnare olja för dessa nyare motorer.
4 Speed ​​också påverkar gas körsträcka.

Betrakta de hastigheter där du normalt kör. Tänk på det faktum att höga motorvarvtal Värm oljan mycket varmare och snabbare. Utökade enheter vid höga hastigheter har en direkt bäring på din olja val.
5

Ta alla faktorer av steg 1 till 4 i beaktande. Begränsa urvalet till de multiviskosoljor oljor som är branschens rekommenderade oljor för sådana höga temperaturer klimat. Välj en ansedd 10W30 eller 10W40 vikt olja för din äldre bil i ett varmt klimat. Välj en ljusare flera viskositet oljan som 5W20 eller 5W30 för nyare fordon.
6 Lättare oljor rekommenderas av dagens biltillverkare.

Kontrollera din instruktionsbok först och främst. Köp och använd endast den rekommenderade intervallet av olje vikter manualen rekommenderar. Får inte uppfinningsrik eller experimentell och herrelösa från vad tillverkaren av fordonet stater är den nödvändiga oljan för just motorn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132831.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.