Motorcykel Oljefiltertång Specifikationer

Inte alla motorcykel oljefilter är skapade lika. Det finns några som bör undvikas, och andra värt något högre kostnad. Komponenterna i oljefilter varierar kraftigt och påverka kvaliteten på produkterna. Rådgör med din bilens ägare manualen för specifik typ oljefilter rekommendationer. Det rekommenderas att oljefilter på motorcyklar bytas var 5000 miles. Filterelement Material

De flesta oljefilter är tillverkade av ett pappersliknande material som inkluderar cellulosa och glasfiber. Ju finare fibrerna och närmare de är åtskilda, är det mer filtrering möjlig. Men dessa finare, tätare fibrer skapar också större tryck, vilket kan orsaka motorproblem. Mobil-1 och Pure-One rekommenderas för sin effektivitet. Vissa filter görs nu av en rostfri Micronic filterduk, såsom Scott filter, som påstås pågå livet.
Ändlock

Gavlar på kvalitet oljefilter är alltid gjorda av metall och aldrig från kartong, eftersom det har potential att upplösas och förorenar oljan. Filter tillverkade av Fram, vilket inkluderar Pennzoil, Penske, Castrol och Quaker State, bör undvikas, enligt California Scientific hemsida. Purolator, Mobil-1, Amsoil och Bosch all användning metall i produktionen av sina gavlar.
Relief Bypass

Relief bypass ventiler förhindra skador på motorn om ett oljefilter blir igensatt eller är under alltför stor press. Var noga med din oljefilter innehåller den här funktionen.
Anti-Drain Back Ventil

här funktionen är endast nödvändigt i horisontellt monterade filter. Sådana ventiler är tillverkade av antingen silikon eller nitrat gummi och blockera olja inlopp när motorn är avstängd så att smutsiga oljan inte flödar tillbaka in i oljetråget.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132830.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.