2006 GMC Envoy Oljespecifikationer

Den 2006 GMC Envoy har två motoralternativ - en 4,2-liters sexcylindrig motor code S och en 5,3-liters åtta-cylindrig motor koden M. Leta VIN att identifiera motorkod. VIN ligger på botten, förarsidan hörnet av vindrutan. Den åttonde siffran anger hur motorkod. 4.2L motorkod S

Factory rekommendationer för 4,2-litersmotorn har med sju liter SAE 5W30 olja och en WIX 51522 Oljefilter eller andra tillverkares motsvarande. Rekommendationerna för oljeavtappningsskruv är 19 foot-pounds av vridmoment. Om en momentnyckel inte är tillgänglig, är 19 foot-pounds av vridmoment som motsvarar få avtappningspluggen ordentligt för hand och sedan vrida hylsnyckel cirka tre fjärdedelar till ett helt varv förbi ombonad.
5.3 L Motorkod M

5,3-liters sändebud använder 6,1 liter SAE 5W30 med en WIX 51042 oljefilter eller andra tillverkares motsvarande. Dra åt avtappningspluggen till 18 foot-pounds av vridmoment. Alltid inspektera avtappningspluggen och packning vid byte. En skadad avtappningspluggen kommer inte vridmoment ordentligt och en skadad packning kommer att läcka olja.
Alternativ

För utökad användning eller körsträckor, använd förlängd körsträcka filter och syntetiska oljor. Fabriken rekommendationerna efterlyser syntetiska oljor som ska användas med båda motortyper. Beror dock vilken typ av olja som används i ett fordon på körsträcka och behov av fordonet. Hög körsträcka oljor använder tillsatser för att hjälpa skick tätningarna. Motorolja tillsatser kan också användas för att hjälpa skick tätningarna vid varje oljebyte.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132827.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.