Hur att byta märke av olja

Det finns en förvånande mängd konkurrens när det kommer till företag som tillverkar olja bilmotor. Vissa företag hävdar att deras produkter kommer att göra din motor håller längre, minskar slam eller bromsa läckor, och vissa helt enkelt uppger att deras speciella formel kommer att vara det bästa för din bil. Du kan välja att byta märken av motorolja som helst. Vilket märke av olja du väljer att använda är till stor del en fråga om personlig preferens. Instruktioner
1

Kontrollera bilens tillverkarens specifikationer för att se vilken typ av olja du planerar att välja är den rekommenderade typen av bilens motor. Oljor finns i olika tjocklekar, du vill vara säker på att du vistas inom de rekommenderade riktlinjerna. Till exempel, om bilens handbok anger att du bör använda 10W40 motorolja, vill du inte att sätta 20W50 i bilen. Titta även upp hur många liter olja bilen rymmer.
2

Tappa den gamla oljan genom avtappningspluggen och fånga den gamla oljan, byt oljefiltret med ett nytt och byt avtappningspluggen. Om du inte är bekväm att utföra ett oljebyte själv, ta bilen till din lokala mekaniker eller en snabb oljebyte butik. Du kan behöva ta med din valda varumärke av olja tillsammans med dig, eftersom inte alla butiker bär alla märken av olja.
3

Lägg till ny olja i vevhuset eller har din mekaniker lägga till den nya olja. Du måste regelbundet kontrollera oljan på mätstickan när du lägger den i din motor. Du vill inte att överfylla din olja. När din olja är full, kommer din ändring till ett nytt märke vara komplett.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132820.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.