Hur byta olja på en 2001 Ford Explorer V6

2001 års Ford Explorer är känd för sin långa livslängd och hållbarhet. För att säkerställa att trucken uppnår hög körsträcka och pålitlighet, byt olja varje 3000 miles. Oljan smörjer motordelar och avlägsnar värme. Utan färsk olja, kommer komponenterna i motorn kärvar och orsaka att motorn går sönder. Detta kan resultera i kostsamma motorreparationer eller även kostnaden för en ny motor. Föra en dagbok varje gång oljan byts. Notate datum och körsträcka så det kan refereras för varje intervall. Saker du behöver
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Oljefilter
5 liter motorolja
ren trasa
penna och papper
Show Fler Instruktioner
1

Park Ford Explorer på en plan och jämn yta. Aktivera parkeringsbromsen. Öppna huven.
2

Leta spilloljekärl under motorn. Placera ett uppsamlingskärl under oljetråget för att fånga all olja. Addera 3

Skruva bort avtappningspluggen med en hylsnyckel. Låt all olja rinna ut i avloppet pan. Skruva bort avtappningspluggen tillbaka till oljetråget när oljan slutar hälla.
4

Leta oljefiltret direkt framför oljetråget. Skruva loss den från oljefilterhuset med en oljefilternyckel. Placera den gamla filtret till avloppet pan med spillolja.
5

Fyll ett nytt oljefilter med ny olja. Torka något av oljan runt svarta packningen runt toppen av filtret. Skruva in det nya filtret i huset för hand. Inte skiftnyckel åt filtret. Om du gör det kan skada gängorna på filterhuset eller filter, och kan orsaka ett oljeläckage.
6

Lokalisera oljepåfyllningslocket på toppen av motorn. Skruva av locket för hand och häll i fyra liter motorolja.
7

Dra motorn oljestickan oljenivå, ligger intill oljelocket, ut ur röret. Torka rent med en trasa. Sätt tillbaka mätstickan i röret och dra den tillbaka ut. Undersök där oljan stannar på oljestickan. Lägg olja om oljan inte stannar vid full markeringen. Häll olja i vid halv-liter intervall tills nivån står fulla.
8

Starta Utforskaren. Låt den gå på tomgång i fem minuter. Detta kommer att cirkulera oljan genom motorn. Stäng av trucken och låt den sitta i ytterligare fem minuter. Kontrollera oljenivån en gång. Lägg till mer olja om oljenivån är inte den fullständiga märke mätstickan.
9

Skriv aktuell körsträcka av Ford Explorer på en bit papper som kan refereras till senare. Detta kommer att bidra till att säkerställa att oljan blir förändrats i rätt intervall.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132811.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.