Hur byta olja på en 1999 Ford F150 V8 Pickup

Ford F-150s kommer i en mängd olika organ stilar och storlekar. Ford är känd för att upprätthålla liknande aspekter varje modell trots en sådan mängd alternativ och modeller. Ramar, motorkomponenter och kroppsdelar är i stort sett utbytbara bland Ford lastbilar oavsett modell. V8: orna i 1999 uppställning använde samma pan kapacitet olja och oljefilter plats. Platsen för båda är bekväma, vilket gör att oljan i en 1999 Ford F-150 V8 enkel. Saker du behöver
6 liter olja (10W30 rekommenderas) katalog FRAM PH2 oljefilter eller motsvarande
Hylsnyckel
Filter skiftnyckel
Oljedroppningen pan
Funnel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven och ta bort oljan locket. Ställ in pannan olja droppa under oljetråget av motorn. Med hjälp av en hylsnyckel, lossa oljepluggen placerad på baksidan av oljetråget och ta bort. Ställ åt sidan. Se till att oljan rinner in i droppskålen.
2

Lossa oljefiltret sitter på förarsidan av motorblocket mot botten nära fronten. Du kan behöva använda ett filter skiftnyckel för att lossa filtret om du inte kan göra det för hand. Addera 3

Inspektera avtappningspluggen. Om kontakten ser skadat eller slitet eller om gummigenomföringen ser skadat eller slitet, byt till en ny kontakt eller genomföring finns på alla Biltema. Annars installerar pluggen till fingrarna.
4

Ta bort oljefiltret, fånga något droppande olja i droppskålen. Torka lite frisk olja på gummipackningen på det nya oljefiltret och installera till handkraft. När tight, vrid ytterligare en kvarts varv för hand för att korrekt sittplats filtret. Dra åt oljepluggen till 15 till 20 foot-pounds av vridmoment med hjälp av momentnyckel. Om en momentnyckel inte är tillgänglig, dra åt med en hylsnyckel fast och därefter ett kvarts varv.
5

Fyll motorn med sex liter 10W30 olja med hjälp av tratten för att undvika spill. När full, sätta tillbaka locket och starta bilen. Titta på oljepluggen och oljefilter efter det att fordonet har körts i ca två minuter. Inspektera de två platserna för tecken på läckage.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132803.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.