Hyundai Elantra Olja Krav

Hyundai Elantra är en bränslesnål, blygsamt prissatta kompakt bil som säljer för lite mer än $ 14.000 som av 2010. Under ett program som den anser vara "USA: s bästa garanti," Hyundai omfattar fordon som Elantra i 10 år eller 100.000 km. För att hålla garantin intakt, lära sig de bästa oljeprodukter att använda på din bil och hur man på lämpligt behålla din Elantra. Typ av olja

Enligt 2010 Hyundai Elantra Bruksanvisning, "motorolja tjocklek har en effekt på bränsleekonomi och kallt väder." Medan det anges att "lägre viskositet eller tunnare oljor motor ger bättre bränsleekonomi för kallt väder, högre viskositet eller tjockare motoroljor krävs för tillfredsställande smörjning i varmt väder." Den biltillverkaren rekommenderar SW-30 och SW-40 oljor för kallare väder, och 10W-30 olja för varmt väder. Hyundai varnar för att använda olja i en annan klass kan orsaka motorskador.
Oljebyten

Enligt America Online Autos, förblir standarden för oljebyte var tredje månad eller varje 3.000, vilket som kommer först, upprätthålla denna standard på en Hyundai Elantra. Väntar för länge med att byta olja kan resultera i slam, vilket i sin tur kan leda till motorhaveri. Medan oljefilter har generellt blivit mer hållbara och kan skydda mot slam längre, skyddar din motor genom att klibba med standarden 3.000 mile förändring.
Underhåll

Enligt en 2007 CNN Money artikeln, "Av de bäst säljande icke-lyx bilmärken i USA, Hyundai och Kia är fortfarande de enda med en garanti paket som är väsentligt bättre än övriga." Dock måste du uppfylla flera underhållsbehov För att garantin ska bo i kraft, bland annat en fortsatt olja. Enligt Garanti erbjudanden, "är du skyldig att utföra regelbundet underhåll på din Hyundai att hålla garantin är i kraft." Regelbundet underhåll omfattar ändra din olja, liksom kontroll av vätskenivåer och däcktryck ofta. Spara kvitton från oljebyten och andra checkups som bevis på tjänsten.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132800.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.