Hur du välja den bästa motorolja för ditt klimat

Det finns många olika typer av motoroljor. De flesta oljebolag erbjuder motorolja som innehåller tillsatser och andra kemikalier för att förbättra motorns funktion. Olja är en integrerad del av motorn. Det minskar friktionen som uppstår mellan motorns rörliga delar. Om olja inte var närvarande, sedan värma följd av friktionen skulle skada motorn. Motorolja säkerställer att motorn är igång ordentligt och kan också förhindra motordelar från att korrodera med tiden. Saker du behöver
bil manuell
Visa fler instruktioner
1

bestämma den minsta och högsta temperaturerna i ditt område. I synnerhet, vad är de lägsta och högsta temperaturerna på sommaren och på vintern. Temperatur är en av de viktigaste faktorerna vid val av motorolja.
2

Kontrollera bilens manual för att se om en specifik motorolja rekommenderas. De flesta handböcker kommer att ge information om den bästa typen av olja för att motorn liksom som passar de olika klimat.
3

dechiffrera siffror och olika grader av motorolja. Motorn oljekvalitet innehåller två tal med bokstaven "W" i mitten. Den första siffran hänvisar till oljans viskositet vid låga temperaturer och den andra siffran anger viskositeten vid höga temperaturer. Den W visar att det första numret är för att köra på vintern.
4

Välj motoroljor som har låga första siffrorna om din klimat är ofta under fryspunkten. Ju kallare temperatur desto tunnare oljan måste vara att flytta runt motorn. Väldigt tjock motorolja kommer inte att fungera bra i kalla temperaturer, och du kommer att ha svårt att starta bilen. Mycket tunn olja som används för kalla temperaturer tenderar att vara helt syntetiskt, vilket ökar kraften och prestandan i motorn och är också utmärkt för kallstart. Syntetiska oljor är gjorda av föreningar som härrör från mineraloljor.
5

Välj motorolja som har en högre första och andra siffran om din klimat är normalt varm och inte bli mycket kallt på vintern. Dessa oljor ger bra skydd, men är tjockare eftersom klimatet är varmt och det finns inga problem med kallstart av fordonet. De flesta motoroljor för varma klimat tenderar att vara semi-syntetiska. Semi-syntetiska oljor är blandningar av syntetiska oljor och mineraloljor.
6

Lägg en kylbehandling väder bränsle till din bränsle om du bor i extremt kallt klimat. Tillsatsen hjälper till att smörja motorn och stoppa oljan från förtjockning i kallt väder. Dessa tillsatser innehåller anti-gel medel för att förhindra att bränsle och olja från förtjockning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132799.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.