Lägga motorolja

Motorolja är förbränningsmotorn viktigaste vätska. Slut på gas är en olägenhet du kommer förmodligen skratta åt senare, slut på olja kommer att ta dig till tårar när du betalar för en utbytesmotor. Motorolja kyler, rengör och smörjer din motorns rörliga delar, och regelbundna oljebyten är ett relativt billigt sätt att förbättra din motorns prestanda och livslängd. Du bör kontrollera din oljenivån mellan oljebyten och tillsätt olja om det behövs. Lägga olja till din motor är en enkel uppgift som kräver endast grundläggande mekanisk förmåga. Saker du behöver
Funnel
butik trasa
Motorolja
Visa fler instruktioner
1

öppna huven. Kontrollera oljenivån med mätstickan. Dra ut oljemätstickan, torka av den med trasa och sätt tillbaka den. Ta bort igen för att få en korrekt behandling. Platsen varierar beroende på modell, men de flesta mätstickor finns till vänster framför motorn. Oljenivån skall ligga mellan "Min" och "Max" märken som finns på den nedre änden av mätstickan.
2

Lokalisera oljepåfyllningslocket ovanpå motorn. Vrid den moturs för att ta bort det, och ställ den åt sidan. Sätt tratten.
3

Häll en liter motorolja i tratten och låt den rinna av helt. Vänta några minuter och kontrollera oljenivån. Lägg till mer olja om det fortfarande är nära "Min." Kontrollera igen den nivån och fortsätt tillsätta olja tills den är nära "Max", men inte över.
4

Ta bort tratten, byt påfyllningslocket och torka bort eventuellt oljespill. Stäng huven.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132796.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.