Hur byta olja på en Mercedes C240 ​​

Den C240 ​​är en del av Mercedes 'C-klass av kompakta verkställande bilar. Den C240 ​​släpptes 1994 och innehöll en V6-motor. Den använder standard 10W-40 olja, och, enligt C240 ​​instruktionsbok, bör oljan bytas en gång per år eller var 10.000 till 12.000 miles. Byta olja vanligtvis tar ca 30 minuter, och du bör byta oljefilter när du byter olja. Saker du behöver
Bil ramper
hylsnyckel med Hylsnyckelsats
Rags
Oil samling pan
Momentnyckel
Nytt oljefilter
Ny olja, 9 liter

Visa fler instruktioner
1

köra bilen upp på bilen ramper. Dra åt parkeringsbromsen.
2

Öppna huven. Leta oljefiltret på förarsidan av motorrummet och skruva loss den för hand. Släng oljefiltret och dess packningar vid en olje återvinningsstation, t.ex. en Biltema. Lägg en trasa över hålet där oljefiltret var att hindra skräp från att komma in i systemet.
3

bort de 12 8mm bultar från i-bil täcka med hylsnyckel. Den under-bil täcka är den plast vakt som täcker hela botten av bilen för att skydda de rörliga delarna från smuts, vatten och sot.
4

Lägg ut en olja samling kärl under avtappningspluggen, som är en 13 mm bult nära mitten av undersidan av bilen som är vänd mot fordonets bakre del. Avlägsna avtappningspluggen med hylsnyckel så att oljan rinna ut. Låt oljan rinna i 10 till 15 minuter.
5

Montera det nya oljefiltret med sina packningar genom att följa de anvisningar som följde med filtret. Tillsätt några droppar ny olja för att göra det lättare att arbeta packningarna på filtret.
6

Byt bulten oljan rinna när oljan har tömts. Dra åt skruven för hand. Torka av bulten och undersidan av bilen. Dra åt skruven med momentnyckel till 20 foot-pounds.
7

Avlägsna trasan täcker hålet på toppen av motorn. Häll i 8 1/2 liter olja. Skruva det nya oljefiltret på ordentligt för hand.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132791.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.