Vad orsakar högt oljetryck i en bil?

Olja trycket bestäms av den hastighet med vilken oljan strömmar genom förbränningsmotorn i en bil. Lågt oljetryck är en verklig fara för motorer, eftersom det indikerar att lagren i en motor har slitna, vilket gör att oljan kan rinna lättare och vid ett lägre tryck. Dock är högt oljetryck i allmänhet inte ett bekymmer för bilister. Oljetrycket fluktuerar med värmen av en maskin, och även högt oljetryck kan tyda på ett allvarligt problem, det innebär i allmänhet att motorn är i en anpassningsperiod. Oljetryck vid tomgång

För många bilar, är oljetrycket mycket högre vid uppstart eller vid tomgång. Anledningen till detta har att göra med temperaturen hos motorn. När en motor har suttit avstängd luften kyls ned, liksom oljan som strömmar genom maskinen. Vid uppstart börjar motortemperaturen att stiga. Som det stiger, så måste oljan värme upp för att hitta en nivå tryck att strömma genom maskinen. Kylda oljan är tjockare och får det att flyta långsammare och vid ett högre tryck genom maskinen, tills den når sin optimala arbetstemperatur.
Säkerhetsventilen

Återkommande högt oljetryck, även efter det att maskinen har varit igång ett tag, kan indikera ett problem med övertrycksventil. Övertrycksventilen är ansvarig för att reglera oljetrycket hela den inre förbränningsmotorn. Det är en säkerhetsanordning avsedd att hålla behållare eller rörsystem från att uppleva extrema tryck. När denna enhet som inte fungerar, kommer det att orsaka högt oljetryck i en bil.
Oljesorter

typ av olja som i en motor kan också står för ytterligheterna i oljetryck. Låg vikt eller tunna oljor fungerar med lågt oljetryck, eftersom de kommer att passera genom maskinen helt enkelt. Tjockare olja kommer att passera genom maskinen vid högre avläsningar oljetryck. Generellt, efter ett oljebyte, är när ny olja införs i maskinen, kommer oljetrycket öka. Detta är dock bara ett tecken på att oljan som tidigare drevs bilen var för tunt för optimal prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132790.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.