Ford Oljespecifikationer för 2005 Mustang V6

Den 2005 Ford Mustang är utrustad med en 4 - liters , sexcylindrig motor som standardutrustning . Den 4 - litersmotorn bygger delvis på olja för att kyla motorn . Emellertid är det primära syftet med oljan för att smörja motorns interna rörliga komponenter . Förmågan hos oljan att utföra antingen uppgiften minskar över tid . Av detta skäl skall oljan ersättas med rätt typ av olja och vid lämpliga intervall. Oljebytesintervall

Ford rekommenderar ett oljebyte var 5000 miles om bilen används under normala körförhållanden . Om Mustang om ofta drivs med en låg hastighet , är kvar tomgång under långa perioder , eller drivs regelbundet i dammiga förhållanden , rekommenderar Ford ett oljebyte var 3000 miles .
Viskositet

Viskositet avser tjockleken av oljan. Ford rekommenderar att man använder olja med en viskositet rating av 5W - 30 för 4 - liters .
API Certified Oil

Ford rekommenderar endast användning av en typ av olja " certifierade för bensinmotorer " av American Petroleum Institute ( API ) . Certifierad olja innehåller en cirkulär stämpel väl synligt på oljebehållaren .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132786.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.