Hur Byt Ford Explorer Transmission Fluid

Enligt Fords allmänt underhåll schema, under normala körförhållanden transmissionsolja ska bytas var 60.000 miles. Ändra din Ford Explorer transmissionsolja per Fords rekommendationer kommer att hålla transmissionen i gott skick. Om du är grov på din bil, kan du behöva byta transmissionsolja ofta, och eventuellt överföring om det blir slitet. Byte transmissionsolja är lite mer engagerade än en vanlig oljebyte, men denna process endast kräver ett fåtal vanliga verktyg. Saker du behöver
Hylsnyckel
Ordet jack
Jack står
Rag
dräneringskärlet
Värmebeständiga handskar
Fluidpump
Visa fler instruktioner

1

Kör bilen runt kvarteret en gång eller två gånger för att värma upp transmissionsolja. Vätskan rinner lättare när varm.
2

Höj Explorer med en domkraft och stödja ram med pallbockar.
3

Sätt på värmebeständiga handskar och få under bilen. Placera en åderlåtning hink eller kastrull under överföringen avtappningspluggen. Pluggen är placerad på momentomvandlaren. Om det behövs, rotera momentomvandlaren att placera pluggen över pannan.
4

bort pluggen med en hylsnyckel. Pluggen och vätskan blir varm. Rengör pluggen väntan på fluidet rinna. Byt tändstift efter att vätskan har runnit.
5

Leta överföringen pluggen på ovansidan av transmissionen. Ta bort pluggen med en hylsnyckel och använda vätskan att pumpa den nya transmissionsolja i transmissionen. Transmissionsolja typ och mängd varierar beroende på år av Utforskaren.
6

tillbaka pluggen och sänka bilen. Låt bilen stå i en halvtimme och inspektera överföring för läckor. Kör bilen runt kvarteret en gång eller två gånger för att cirkulera vätskan. Var uppmärksam på alla ljud som du kanske hör t.ex. slipning eller hoppa mellan växling. Om du märker något konstigt, ta bilen till en butik för transmission tjänsten.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132774.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.