Hur får man en Stuck Oil Bolt ur en motorcykel

En fastnat bult kan stoppa alla framsteg vid oljebyte i din motorcykel. Med tiden kan bulten bli låst på plats av rost eller andra typer av korrosion, vilket gör bulten svårare att vrida utan att skada motorcykeln eller själv. När detta händer, är en penetrerande olja som behövs för att först bryta den korrosiva tätningen. Saker du behöver
Penetrerande olja
gasolbrännare
sexkantigt socket
Ratchet
Två fot rör
Handskar
Visa fler instruktioner

1

Spraya en generös mängd av en penetrerande olja runt basen av bulten. WD-40 är en sådan olja, men det finns andra typer av oljor som utformats speciellt för detta ändamål till försäljning på bildelar butiker. Överväg att binda en olje-fuktad trasa på bulten för att maximera mängden olja som penetrerar. Låt oljan göra sitt arbete under flera timmar eller över natten. Om bulten är ett oljefilter bult, är det gängade område djupt inne i målet, vilket kommer att göra det här steget ineffektivt.
2

Brace motorcykeln. Om du måste använda stor kraft på bulten, kan detta hindra dig från att tappa cykeln eller dra den ovanpå dig. Gör detta med specialdesignade motorcykel står eller genom att förankra motorcykeln fast föremål med rep eller kedjor. Addera 3

Sätt på tjocka handskar och värma området runt bulten med hjälp av en gasolbrännare. Var noga med att inte värma bulten själv. Värmen kommer att expandera hålet något medan svalare bulten förblir samma storlek. Detta kommer att minska greppa effekten av hålet. Gå inte överbord på detta, bara värma i en jämn cirkel runt bulten i några sekunder. Liksom tidigare kan denna metod vara ineffektivt på bultar med djupare gängor.
4

Montera sexsidiga uttag över bulten. Sexkantigt uttag ger bättre grepp än 12-sidig uttag. Storleken varierar mellan motorcyklar, så passa flera uttag över bulten och använda den storlek som passar de snävaste. Fäst lämplig sockel på din spärrnyckel och skruva fast den på bulten.
5

Slide en bit rör över handtaget av spärranordningen. Detta kommer att förlänga längden av handtaget och tillåta större hävstångseffekt. Ju längre ut på röret du ta, desto större inflytande utövas.
6

säkert greppa röret handtaget och sakta dra den mot dig, vrida bulten i moturs riktning. Om bulten inte bryta sig loss, knacka försiktigt röret handtag med en klubba i en moturs riktning. Om det fortfarande inte bryta sig loss, återigen tillämpa penetrerande olja och använda en längre bit av röret. Bulten kommer så småningom bryta loss.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132768.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.