DIY Oljebyte på en BMW 645

BMW 645 har en kraftfull motor. Det är inte en fullständig sportbil, men det är en lyx fordon. Som sådan är det viktigt att upprätthålla det ordentligt. Inte kontrollera oljan eller byta filtret är två av de misstag bilprodukter att ägarna ofta gör, trots denna process är relativt enkel. Om du är för nervös för att göra service själv, ha en mekaniker gör det. Hursomhelst bör det göras minst var 7.500 miles. BMW 645 använder en intern oljefilter. Saker du behöver
dräneringskärlet
8 mm insexnyckel
24 mm hylsa
9 liter olja
Nytt filter
Bil jack
Jack står

Visa fler instruktioner
1

Hissa upp bilen med en domkraft och fäst den på pallbockar. Leta reda på oljepluggen och ta bort det med en 8 mm insexnyckel. På BMW 645, är oljepluggen placerat under bilen i en plast belly pan nås genom en liten lucka. Lossa lilla skruven avtappningspluggen kan vara svårt, speciellt om den sista gången oljepluggen infördes det gjordes av en mekaniker. Om trådarna är avskalade, måste du använda en reparationssats. Tappa av oljan i en djup kastrull.
2

bort bilens oljefilter. På en BMW 645, är oljefilterlocket ligger i samma område som avtappningspluggen. Använd en 24 mm hylsa för att ta bort oljefilterlocket ta sedan ut och kasta det gamla oljefiltret.
3

Applicera ett tunt lager olja på insidan av det nya filtret. Montera filtret genom att skruva in manuellt och sedan använda eluttaget för att ge filtret en extra sväng för att dra åt den. Byt tändstift och fylla din BMW tank med 8.5 liter olja.
4

Sänk bilen av domkraften står med domkraften.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132765.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.