Hur man byter olja i en 2008 Jetta

Olja är avgörande för bilens motor och håller allt friktionsfritt. Konsekvent byta olja och filter är avgörande för att förlänga livslängden på bilen och hjälper din bil att prestera bättre. Den 2008 Jetta erbjuds två motortyper, 2.5 och 2.0T. Det rekommenderas för båda motortyper som du byter olja varje 5000 miles. Det finns många bil service butiker som kommer att byta olja och filter för dig men du kan spara lite pengar genom att lära att byta olja själv. Saker du behöver
Motor Oil
oljefilter hylsnyckel
74/76mm oljefilternyckel
3/8-tums spärrnyckel
Sump
Funnel
tång
Jack står
Rags
Tidningar
Visa fler instruktioner
Hur Byt olja i en 2008 Jetta
1

Töm gamla motorolja.

2008 Jetta kräver användning av ett 74/76mm oljefilter cup. Du kommer att dränera den gamla oljan genom att trycka in den lilla ratten på filterhuset. Du kan lokalisera oljefilter och avtappningsplugg under bilen. Om man tittar på botten av oljetråget hittar avtappningspluggen. Låt oljan rinna i 15 minuter in i oljan droppskålen.
2

Byt oljefilter.

Du hittar oljefiltret nära motorblocket. Skjut 74/76mm cup oljefiltret på botten av oljefilterhuset. Använda oljefilternyckel, vrid oljefilterhuset moturs för att lossa filtret. När oljefiltret blir löst, avslutar bort den med händerna. Ta sedan bort O-ringen från runt oljefiltret trådarna och ersätta den med den nya O-ringen som kommer med det nya oljefiltret. Skjut det gamla oljefiltret ut och ersätta det med ett nytt. Dra åt oljefilterhuset med 3/8-tums enhet ratchet och 74/76, mm oljefilter cup verktyg. Sväng av oljefilterhuset medurs.
3

Häll i ny motorolja. Som den överensstämmer med VW

Use10W-40 certifierad syntetisk olja för 2008 Jetta standarder för både 2.5 och 2.0T motorer. Du kommer att behöva cirka 6,2 liter olja. Använda tratten för att undvika spill, lossa oljelocket och häll motorolja i tanken.
4

Återvinn gamla motorolja.

Du kan hälla den gamla oljan i gammal olja container eller en tom mjölkkanna om du har en. Placera den fyllda behållaren eller kanna i plastpåsen. Återvinn oljan genom att ta det till en bensinstation som accepterar använd motorolja. De flesta bensinstationer accepterar oljan utan kostnad. För att hitta en återvinningsstation i ditt område kolla Earth911.com.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132763.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.