Hur byta olja på en Lexus 300 ES

Motorolja smörjer, rengör och kyler Lexus 300 ES motorns rörliga delar. Byta olja regelbundet är ett relativt billigt sätt att öka motorns prestanda och livslängd. Oljebyte butiker och återförsäljare servicefunktioner kommer att byta olja mot en rimlig avgift, men är fortfarande billigare att göra det själv, även när du använder högvärdig motorolja. Ändra din egen olja kräver grundläggande mekaniska kunskaper och verktyg och en vilja att få händerna smutsiga. Saker du behöver
Ramper
Stoppklossar
hylsnyckelsats
Oil pan gasket
Pan
Oljefilternyckel
Oljefilter
Motorolja
Funnel
butik trasa
Show More Instruktioner
en

Drive på ramperna för att höja den främre änden av bilen. Flytta motorn för att parkera och engagera nödbromsen.
2

Stäng av motorn och öppna huven. Placera stoppklossar bakom de bakre däck för extra stabilitet. Addera 3

Skjut pannan under oljeavtappningspluggen på baksidan, undersidan av bilens oljetråget. Oljetråget ligger på passagerarsidan på baksidan av motorn. Lossa och ta bort avtappningspluggen, tillsammans med sin packning, med hylsnyckel
4

. Låt oljan rinna helt i pannan. Torka av området runt sjön och halka på den nya packningen och tillbaka och dra åt avtappningspluggen.
5

Skjut pannan till höger, under oljefiltret. Lossa filtret med filtret skiftnyckel och skruva loss och ta bort filtret för hand. Placera den använda filtret i pannan.
6

Torka eventuellt kvarvarande olja från området där filtret möter motorn. Applicera ett tunt lager olja på det nya filtrets gummipackning och skruva det nya filtret för hand.
7

Leta oljepåfyllningslocket ovanpå motorn, vrid den öppna och sätt tratten . Häll fem liter olja i tratten, ta bort tratten och sätt tillbaka påfyllningslocket.
8

Sänk bilen och kontrollera oljenivån med mätstickan ligger kvar i motorn. Ta den gamla oljan och filtret till en bensinstation eller bilverkstäder anläggning för korrekt avfallshantering.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132760.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.