Hur man byter olja i en 2006 Toyota Tacoma

Olja är 2006 Tacoma viktigaste vätska. Den kyler, rengör och smörjer motorns rörliga delar och bidrar till att upprätthålla optimal prestanda. Regelbundna oljebyten kraftigt öka din motorns livslängd och kommer att ge betydande besparingar över livet av din Tacoma. Den oljebyte kräver minimal mekanisk färdighet och en vilja att få händerna smutsiga. Saker du behöver
Ramper
Pan
Hylsnyckel och uttag
Oljefilternyckel
butik trasa
Motorolja
Visa fler instruktioner

1

Park på en plan yta och stäng av motorn. Kör på ramperna om du inte har tillräckligt med utrymme för att glida under lastbilen. Lyft huven och stötta öppna.
2

Skjut en kastrull under olje-drain-kontakten. Pluggen är placerad på oljetråget på baksidan av motorn. Lossa pluggen med hylsnyckel, och ta bort den och dess gummipackning för hand.
3

Låt oljetråget rinna av i ca 4 till 6 minuter innan du torkar av området runt sjön och återinförde och dra åt avtappningspluggen.
4

Leta oljefiltret till vänster om motorn. Lossa den med filtret skiftnyckel och ta bort den för hand. Torka av området där filtret möter motorn. Placera filtret i pannan med den gamla oljan. Applicera ett tunt lager olja på det nya filtrets gummipackning och vrid det nya filtret på plats.
5

Avlägsna olja-fill-lock och sätt tratten. Häll cirka 5,8 liter i tratten. Ta bort tratten och sätt på locket.
6

Stäng huven och låta motorn gå på tomgång i 1 minut. Kontrollera oljenivån med mätstickan och kontrollera om läckage under lastbilen.
7

Kassera använd olja och filter genom att ta dem till en automatisk reparation anläggning eller bensinstation.

Addera .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132759.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.