Hur man gör ett oljebyte för en Nissan Pathfinder Platinum

Du behöver inte vara en mekaniker att byta olja. I de flesta fordon, är det en ganska snabb och okomplicerad process. Även om du kan fortfarande göra det, byta olja i en Nissan Pathfinder är inte så okomplicerad process. Bränslefiltret är dold bakom ett stänkskydd på framsidan förarsidan. Det är svårt att få till, och därmed oljan kommer förmodligen spilla ut av det som du fumla att ta bort det. Så se till att hålla den gamla oljan behållaren runt och städa upp efter du är klar. Saker du behöver
5 qts. olja
Byte bränslefilter
Spillolja kärl
Hylsnyckelsats
Oljefilternyckel
stjärnskruvmejsel
Jack
Jack står
Visa fler instruktioner

1

Palla upp Pathfinder och placera den på pallbockar. Öppna huven och ta bort oljepåfyllningslocket.
2

Placera den använda oljan kärlet under oljetråget av Pathfinder. Oljetråget är direkt under motorn. Leta efter avtappningspluggen mot baksidan av oljetråget - det ser ut som en bult som sticker ut från oljetråget. Placera den använda oljan behållaren så att när du öppnar avtappningspluggen, kommer oljan att strömma in i behållaren.
3

Öppna avtappningspluggen med socket set. Låt oljan rinna ut i kärlet. Flytta behållaren runt som flödet av oljebyten för att se till att allt går in i behållaren.
4

Gå över till framsidan av motorn på förarsidan. Ta stänkskyddet under främre stötfångaren med stjärnskruvmejsel. Titta upp för att hitta oljefiltret, som är cylindrisk och ca 5 inches lång.
5

Placera spillolja kärl under oljefiltret. Sätt oljefilternyckel på oljefiltret och vrid den moturs för att ta bort. Ta bort oljefiltret och låt oljan i ledningen rinna ut. Skruva in avtappningspluggen och dra åt den med spärren.
6

Fyll det nya filtret med ny olja. Ta packningen från det nya filtret, gnida olja på båda sidor och lägg tillbaka den i filtret. Skruva på det nya filtret på plats och dra fast den med oljefilternyckel.
7

Fyll motorn med 4 qts. av olja. Låt oljan lösa in i motorn för en liten stund och kolla det med mätstickan. Motorn ska vara nästan full av olja. Fortsätt att fylla på olja i motorn, lite i taget, och kontrollera mätstickan ofta. Fyll motorn tills oljan är att den "fulla" linjen på oljestickan. Byt olja cap.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132758.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.