Hur man byta olja i en 1998 Honda Shadow 750

A 1998 Honda Shadow 750 är en cruising motorcykel utrustad med en V-Twin motor. Du rider denna cykel med fötterna framåt och armarna utsträckta på de breda styret. Det är viktigt att hålla din Honda Shadow i funktionsdugligt skick med regelbundna optimeringar och underhåll inklusive ordentliga oljebyten. Denna olja-förändringsarbete följer typisk olje-byte protokollet och bör göras regelbundet. Saker du behöver
motorolja (SAE 5W 30 eller 10W 30), 3 liter
oljefiltret (K & N oljefilter KN-303 eller KN-303C) katalog Wrench
Oljetråg
Bricka packning till oljetråget bult sälja Kitty kullen, om det behövs för spill
Visa fler instruktioner
1

Kör motorn i några minuter för att värma oljan något. Stäng av motorn. Detta gör att oljan rinna lättare, och det hjälper cirkulera någon sediment som kan ha sjunkit till botten av oljetråget.
2

Håll din Honda Shadow upprätt på sidostödet. Ta bort locket olja fyllning för att möjliggöra bättre olja dränering. Lokalisera avtappningspluggen, som är på vänster sida av oljetråget bakom den vänstra ramlisten. Placera pannan oljan rinna under denna avtappningspluggen.
3

Lossa och ta bort bulten oljetråget med en skiftnyckel. Låt all olja rinna in i oljetråget.
4

tillbaka bulten oljetråget till sitt ursprungliga läge. Dra åt skruven tills ombonat, och vrid ett kvarts varv mer för att se till att det är tätt. Överväg att ersätta brickan packningen på oljetråget bult vid denna tid också.
5

Flytta oljetråget till den bakre delen av motorn där oljefiltret är belägen. Stadigt grepp, lossa och ta bort oljefiltret. Vänd den upp och ner på Oljetråg så innehållet rinna ut.
6

Fyll det nya oljefiltret med ny olja. Doppa fingret i oljan, och lägg ett tunt lager olja på oljefilter packning som springer runt toppen av oljefiltret. Detta ger en tätning när du byter och dra åt filtret.
7

Montera det nya filtret genom att nå från nedre högra sidan av cykeln. Vrid den tills ombonat, och vrid den ett kvarts varv mer för att se till att det är tätt.
8

Fyll cykeln med olja genom att fylla hålet. Det bör ta ca 2 1/2 liter. Kontrollera oljestickan att se till att det är på en lämplig nivå.
9

Byt oljan påfyllningslocket. Vrid motorn på, och kör den i några minuter. Stäng av motorn och kontrollera oljenivån igen. Fyll på olja vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132750.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.