Hur du ändrar oljefilter på en 2006 Chevy Impala

En ren olja filter i 2006 Chevy Impala kan vara nyckeln till din motor prestanda. Oljefiltret är utformad för att hindra föroreningar och föroreningar från att nå motorn och orsakar skador. Din bruksanvisning antyder oljefiltret bytas varje 3000 miles tillsammans med oljebyte. För att säkerställa att din motor fungerar med maximal prestanda, byta ut olja och filter regelbundet. Detta kommer också att spara pengar och undvika onödiga reparationer. Saker du behöver
Nytt oljefilter
Oljefilternyckel
Handduk
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Hitta oljefiltret genom liggande på rygg under framtill på fordonet. Filtret är placerat på undersidan av motorn bredvid kylvätskebehållaren. Filtret är täckt av en metallhållare säkrad med en skruv. Använd din skruvmejsel för att ta bort skruven. Skjut oljefiltret fäste på sidan med din hand.
2

Vrid oljefiltret moturs tills det kopplas bort från fästet. Med hjälp av överflödig olja, smörja gängorna på nya oljefiltret. Detta kommer att göra det möjligt för nya oljefiltret att installeras med lätthet.
3

Använda oljefilternyckel, installera den nya oljefiltret genom att vrida den medsols tills den sitter fast. Se till att pilarna på nya oljefiltret matcha pilarna på fästet. Detta kommer att säkerställa att oljan flödar i rätt riktning.
4

Flytta oljefiltret montering arm över oljefiltret och fäst med din skruvmejsel.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132744.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.