Oljebyte Instruktioner för en 1996 Ford Taurus GL 3.0L V6

Rutinmässiga oljebyten på en 1996 Taurus kan bli dyrt om det görs av ett återförsäljaravtal. Ändra en bils olja varje 3000 miles eller var tredje månad är avgörande för att ta bort gammal olja som har brutits ned av motorn. Införandet av Duratec V6-motor i 1996 års Oxen var en design förbättring som måste upprätthållas genom regelbundna oljebyten. Denna uppgift kan göras hemma för att spara tid och pengar. Saker du behöver
Ratchet set
Plastic olja kärl
Oljefilternyckel
Oljefilter
5 liter olja
Rag
Visa fler instruktioner

1

Skjut plast olje behållaren under oljetråget, som ligger under motorblocket. Gå till oljetråget genom att skjuta under bilen framför passagerarsidan däck.
2

Lossa oljeavtappningspluggen och låt oljan rinna in i behållaren. Låt oljan rinna i ca fem minuter. Byt olja-avtappningspluggen och skruva in den ordentligt. Var noga med att inte över-dra åt olje-pluggen.
3

Fukta kanten på det nya filtret med olja och häll en liten mängd ny olja i filtret för att väta interna filament.
4

Ta bort det gamla oljefiltret med oljefilternyckel och låt den gamla oljan rinna ner i oljan behållaren. Om det behövs, kan du släppa det gamla filtret i oljan behållaren och kasta den senare. Skruva på det nya oljefiltret och se till att filtret passar lätt. Om det är svårt att skruva in, trådarna kan inte justeras. Dra åt filtret med oljefilternyckel.
5

Öppna huven och skruva av olje-påfyllningslocket med fingrarna. Häll fyra liter olja i motorn. Du kan behöva en tratt, men du bör kunna hälla oljan rakt i.
6

Starta bilen och låt den gå någon minut. Dra oljestickan gratis och torka av den. Byt ut den och dra den fri igen, notera oljenivån. Lägg olja i 1/2-quart steg tills oljan når hela linjen på mätstickan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132740.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.