Hur man läser en Oljesticka

Motorolja smörjer och rengör motorn i din bil, och regelbundet kontrollera oljenivån kommer att säkerställa att din motor går bra. Du kommer att få fler miles av en motor som är väloljad och undvika kostsamma reparationer och städning som kan bli följden av att köra med otillräcklig eller smutsig motorolja. Kontrollera din olja bör göras så ofta som möjligt. Alla motorer har en mätsticka, en metallstav som sträcker sig in i oljetanken. Med en stunds förberedelse, läsa oljenivån från oljestickan är enkel. Saker du behöver
Rag
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera bilens ägarnas manual för att se om oljan ska kontrolleras när motorn är varm eller kall. Om du kan kolla oljan medan kalla, gör det innan du startar bilen. Om det måste vara varm, kolla oljan efter körning av bilen.
2

Försäkra din bil är parkerad på plan mark. Detta kommer att möjliggöra en korrekt avläsning av oljenivån i motorn. Addera 3

Öppna huven på din bil och hitta mätstickan. Det kommer att vara en cirkulär lock med ett handtag så att det kan gripas och dragas ut. Det är oftast märkt med en liten bild som visar en olja kan.
4

Dra ut oljestickan ur motorn och använd en trasa för att torka av den.
5

Insert mätstickan tillbaka in i tuben du drog ut ur. Se till att du skjuter den hela vägen ner.
6

Dra ut oljestickan tillbaka ut och läs av oljenivån på båda sidorna av mätstickan. Mätstickor är märkta med den optimala nivån. Detta kan anges med ett par hål, markerade linjer MAX (för max) och MIN (för minimum), bokstäverna H (för hög) och L (för låg) eller en rutmönstrad yta på stickan. Om oljan är inom crosshatching, mellan H och L, mellan MIN och MAX, eller mellan porer, då din oljenivån är acceptabel. Om oljan inte når L, MIN, crosshatching, eller lägre hål, måste du lägga till olja.
7

Torka av oljestickan och ersätta det i motorn.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132739.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.