Hur du ändrar oljefilter på en 2006 Saturn Vue

En ren oljefiltret är avgörande för motorns prestanda i 2006 Saturn Vue. Rollen för oljefiltret är att eliminera föroreningar i oljan från att nå motorn och orsakar skador. Du bör byta oljefilter var 3000 miles, tillsammans med ett oljebyte. Byte av oljefilter i 2006 Saturn Vue hemma kan du spara tid och pengar. Saker du behöver
Nytt oljefilter
Oil handduk
filter tänger | 33-mm socket och skiftnyckel
kryssmejsel
Visa fler instruktioner

1

Lyft huven och hitta plasten oljefilterlocket placerad på förarsidan av motorn. Använd din skruvmejsel, ta bort de fyra skruvarna som håller locket på plats. Locket kommer att vika tillbaka, avslöjar oljefiltret.
2

Använd 33 mm socket och skiftnyckel för att ta bort bulten som håller oljefiltret på plats. När bulten tas bort du kan komma åt det gamla filtret. Använd oljefilter tång för att vända den gamla filtret moturs tills du kan ta bort det.
3

Använd ditt finger för att smörja gängorna på nya oljefiltret innan installation. Installera det nya filtret, använda oljefilter tång för att vända den medurs tills den sitter fast. Fäst bulten som håller fast oljefiltret, med socket och skiftnyckel.
4

Vik plasten oljefiltret täcker tillbaka över oljefilterhuset. Använd skruvmejseln för att sätta tillbaka de fyra skruvarna som håller fast locket och stäng huven.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132738.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.