DIY Oljebyte för en Mercedes A Class

Byta olja i din Mercedes A klass på ett återförsäljaravtal kan vara en kostsam satsning. Mercedes A klass infördes 1997, skryter banbrytande framsteg inom transmission teknik och erbjuder ett brett utbud av diesel-och gasmotorer. Mercedes A klass är en kompakt bil, perfekt för stadskörning. Byte av olja är en uppgift som kan utföras hemma. Saker du behöver
Ratchet set
Plastic olja kärl
Oljefilter
Funnel
5 liter olja
Rag
Visa fler instruktioner
1

Placera en plast olja kärl under oljeavtappningspluggen ligger på baksidan av sumpen. Sumpen är under motorblocket. Skruva bort oljeavtappningspluggen och låt oljan rinna in i plastbehållare. Byt olja-avtappningspluggen och dra åt den ordentligt.
2

Ta bort oljefiltret hölje, som ligger bakom motorn och till vänster. Du kan behöva en socket förlängning för att nå muttern. När höljet tas bort, dra ut det gamla filtret gratis. Tryck fast det nya filtret i oljefilterhuset, gnida lite olja på packningen av filterhuset och skruva i. Addera 3

Pop huven och hitta oljepåfyllningslocket som är på toppen av motorblocket. Det kan tas bort med fingrarna. Häll tre liter olja i motorn. Munnen är bred nog att hälla oljan rakt in, men det kan vara nödvändigt att använda en tratt.
4

Hitta oljestickan och dra det gratis. Torka rent med en trasa och sätt i den igen. Dra det fria igen och kontrollera oljenivån. Fortsätt att hälla olja i motorn 1/2 liter i taget, tills oljenivån har nått hela linjen.
5

Starta bilen och låt den gå i fem minuter så att oljan kan cirkulera genom motorblocket. Kontrollera med oljestickan igen, toppning av vid behov.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132737.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.