DIY Toyota Matrix Oljebyte

Den motorolja och filter på din Toyota Matrix bör bytas minst var 5000 miles, enligt Toyota schemalägga underhåll guider. The Matrix, först släpptes 2003, har antingen en front-wheel-drive eller en all-wheel-drive 4-cylindrig motor. Oberoende av motortypen, är förfarandet för att byta olja samma, även om platsen för filtret kan variera något beroende på konfigurationen av motorn. Saker du behöver
Jack
Jack står
Filter skiftnyckel
Oil
avfallsbehållare 14-mm skiftnyckel
Oljefilter
Oil
Funnel

Visa fler instruktioner
1

i parkeringsbromsen. Höj den främre änden av Matrix och sänk ner den på pallbockar.
2

Lyft huven och hitta oljelocket motorn filler och oljestickan. Ta både locket och mätstickan och plats åt sidan.
3

Kontrollera motortypen på fordonet. Om fordonet har en 1ZZ-FE motorn, som var ett alternativ för fordon tillverkade mellan 2003 och 2008, kommer oljefiltret vara under främre avgasgrenröret. För alla andra motortyper, är oljefiltret placerat under bilen..
4

Skjut under fordonet Lossa oljefiltret med ett filter skiftnyckel genom att vrida moturs. Ta bort filtret och dränera överflödig olja från filterhuset i en avfallsbehållare.
5

Placera oljan avfallsbehållaren under oljetråget. Lossa oljepluggen pan drain med en 14-mm skiftnyckel. Avlägsna bulten snabbt och låt oljan helt rinna ner i behållaren.
6

tillbaka avtappningspluggen och dra åt med en skiftnyckel.
7

Coat gummipackningen på det nya oljefiltret med en liten mängd olja. Byt oljefiltret och dra åt med hjälp av filtret skiftnyckel.
8

glida ut från under Matrix. Placera tratten i oljepåfyllningshålet. Häll olja i oljan. Starta bilen och låt trycket att bygga. Kontrollera oljenivån med mätstickan och fyll tills oljenivån är inom specifikationen varumärkena.
9

höja fordonet ovanför domkraften. Avlägsna domkraften och sänk Matrix till marken. Stäng huven. Kassera oljan enligt Naturvårdsverkets riktlinjer.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132733.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.