Ändra Saturn Transmission Fluid

Transmissionsolja hjälper till att hålla alla bildelar svalt och i trim. Med tiden bryter fluiden ner från värmen och blir oanvändbar, vilket kan leda till fel på transmissionskomponenter. Transmissionsolja ska bytas vid 30.000 miles för de flesta Saturn-modeller. Du kan spara tid, pengar och en resa till mekaniker genom att ändra bilens vätskan själv med hjälp av några grundläggande verktyg. Saker du behöver
Flat arbetsområdet
Stor drain Ratchet pan
eller skiftnyckel
Rag
tratt med liten pip
Transmissionsolja
Visa fler instruktioner

1

Park Saturn på en plan yta. Inspektera underredet av bilen på förarsidan för att lokalisera proppen transmission avloppet. Skjut en stor tråget under avtappningspluggen att fånga transmissionsolja.
2

Lossa pluggen transmission avloppet med en spärrnyckel eller skiftnyckel. Låt transmissionsolja rinna av helt i behållaren.
3

Torka bort eventuella rester från transmissionen pluggen och öppning med en trasa. Byt avtappningspluggen, försiktigt så att inte gängorna när du drar åt.
4

Öppna huven på Saturnus att exponera motorrummet. Ta bort transmissionskåpan oljestickan, som är gul i färgen och placerad till höger av oljan pinne. Sätt en tratt med en liten nos in mätstickan öppningen. Lägg 05:56 liter vätska till transmissionen genom tratten.
5

Ta bort tratten och mätstickan. Dra ut oljestickan och kontrollera nivån transmissionsolja. Lägg till mer vätska om det behövs för att nå max kallt nivå etsas in mätstickan.
6

Starta Saturn motorn. Tryck ned bromsen och engagera överföringen från "P" till "L" och tillbaka till parkeringsläget igen. Dra i nödbromsen, lämnar bilen körs. Ta överföringen oljestickan och kontrollera vätskenivån. Tillsätt vätska genom tratten tills den når den maximala nivån. Byt ut oljestickan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132726.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.