DIY Oljebyte för en Honda Accord

Regelbundna motoroljetillsatser förändringar är en viktig del din Honda Accord s underhållsplan. Motorolja plockar upp metallpartiklar som smörjer motorn, vilket gör att oljan förlorar sin smörjande effekt. Oljefiltret tar ut de flesta av dessa partiklar, men oljan så småningom blir igensatt och måste bytas ut. Några verktyg och en liten mekanisk kunskap är allt du behöver för att utföra ett oljebyte själv. Saker du behöver
Oljetråg
Socket set eller skiftnyckel Rags
Oljefilternyckel
Byte filter
Byte olja
Visa fler instruktioner

1

Starta bilen och låt den gå i flera minuter för att nå arbetstemperatur. Detta kommer att göra oljan rinna snabbare och mer fullständigt. Stäng av motorn.
2

Öppna huven och ta bort oljepåfyllningslocket.
3

Placera tråget under oljetråget avtappningspluggen. Oljetråget är fäst vid motorn, bara för att den bakre delen av framhjulen. Ta bort pluggen genom att vrida den moturs. Olja kommer att börja läcka ur pluggen strax innan den kommer gratis. Vänta tills oljan helt rinner från pannan, sedan rengöra avtappningspluggen och runt avtappningspluggen hålet. Sätt tillbaka och dra ur kontakten.
4

Använd ett oljefilter skiftnyckel för att lossa filtret genom att vrida det moturs. Filtret är fäst vid nedre vänstra hörnet av motorn, framåt av oljetråget. När lossas, använd din hand för att fortsätta vrida filtret moturs tills det lossnar. Filtret kommer att fyllas med olja och kan droppa på din hand när du tar bort den.
5

Rengör runt oljefiltret sockeln och se till att ingen del av den gamla packningen sitter fast på motorn ytan. Använd fingertoppen eller en trasa att gnida lite av den gamla oljan runt packningen på det nya oljefiltret för att smörja det. Använd handen för att skruva det nya filtret på motorn, och dra åt den med oljefilternyckel.
6

Placera tratten i oljan fylla röret och tillsätt önskad mängd olja. Detta kommer att vara från 4 till 6 qts. men kommer att variera beroende på din specifika år, modell och motorstorlek. Kontrollera bilens instruktionsbok för specifik information.
7

tillbaka påfyllningslocket och starta motorn. Den oljetryckslampan skulle komma på en kort stund. Om det lyser i mer än några sekunder, omedelbart stänga av motorn och kontrollera problem.

Tillåta fordonet att köra i flera minuter medan du letar efter läckor under bilen.
8

Ta bort oljestickan och torka av den. Ersätt den i röret och ta bort den igen. Kontrollera att oljenivån når hela varumärket, anges med två linjer på oljestickan. Om oljan faller inom denna nivå, är det fullt. Om du behöver lägga till olja, öppna locket olja fyllning och sätt tratten. Tillsätt långsamt olja, kolla oljestickan nivå ofta, för att förhindra överfyllning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132716.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.