Fördelar med Synthetic Oil

Motorolja är en av de viktigaste vätskorna i bilen eftersom det smörjer de rörliga delarna i bilens motor. Allvarlig skada kan uppstå om oljan är dåligt skick eller vid en olämplig nivå. Traditionell petroleumbaserad olja har använts i motorer i många år, men på senare tid har det skett en övergång till syntetiska oljor, som erbjuder vissa fördelar. Termisk nedbrytning

Syntetiska oljor ursprungligen avsedd för användning i flygmotorer jet, där extrema temperaturer var mer benägna att bryta ner petroleumbaserad olja, skapar rester i motorn som kan orsaka skador över tid.

Kemikalierna i traditionell olja som bryter ner på grund av värmen är inte i många syntetiska oljor, så de är klara mycket högre värme och håller längre, enligt JD Power hemsida.

Enligt Car Craft hemsida, vissa syntetiska oljor på marknaden idag kan motstå 400-graders Fahrenheit värme, medan de flesta konventionella oljor börjar bryta ner kraftigt på 270 grader.
Ingen Förtjockning

Syntetiska oljor är bättre i extremt kall väderlek. Petroleum-baserade oljor kan tjockna och bli så trögflytande att startmotorn och batteriet måste arbeta mycket hårdare för att få oljan strömmar genom systemet. Syntetmaterial inte tjockna i typisk kallt väder och kommer att flyta normalt även vid temperaturer under noll grader Fahrenheit.
Renhet

konventionella oljor innehåller små mängder av föroreningar som kan ansamlas i motorn. Inte bara fungerar syntetisk olja för att rengöra motorn i många fall, men det gör inte förorena motorn eftersom den inte innehåller dessa föroreningar. Många petroleumbaserade oljor innehåller små mängder av vax, svavel och andra kemikalier som kommer att bygga upp under motorns livslängd.
Hästkrafter

Tunnare oljor tenderar att öka hästkrafter i en bil, enligt tester siffror som publicerats på Car Craft hemsida. Tunnare konventionella oljor tillsätts 7 hästkrafter till de testade motorerna, men en liknande viskositet syntetisk lagt 10 hästkrafter. Även om detta är en liten skillnad i förhållande till bilens prestanda, är det fortfarande en bevisad fördel. Är konstruerade för att inte bara smörja motorn
rengöringstillsatser

Många syntetiska oljor som det går, men att hjälpa till att hålla den ren. Speciellt utformade tillsatser finns ofta i syntetiska oljor för att ge extra skydd mot olja nedbrytning när de rengör insidan av motorn. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132712.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.