Egenskaperna hos gaser som används inom Stötdämpare

Gasfyllda stötdämpare kom till marknaden för att hantera en stor brist på konventionella stötdämpare . Shocks dämpa rörelsen av hjulen och kropp som bilen färdas över gupp i vägen , med hjälp av en kolv som reser inom en oljefylld kammare som motstår rörelse . På mycket gropiga vägar kan den konstanta verkan av kolven slå oljan till skum som erbjuder mindre motstånd mot rörelse. Detta kallas chock blekna . Stötdämpare tillverkare erbjuder högpresterande modeller med en kammare med högt tryck kvävgas över oljan . Gastrycket hämmar olja skumning och mildrar stötar fade , vilket är viktigt för sporten sportig körning , enligt Mobiloil.com . Kemiskt inert

Kväve är kemiskt inert under normala atmosfäriska förhållanden . Detta är viktigt eftersom det innebär att gasen inte kommer att ge några skadliga kemiska reaktioner med andra material stötdämparen .
Billig och riklig tillgång

Kväve är riklig ( omfattar 78 procent av jordens atmosfär ) , lätt att isolera och därmed billigt att få i kvantitet .
färglös och luktlös

Elemental kväve är en färglös , luktfri och smaklös gas vid rumstemperatur. Dess kemiska beteckning är " N. " Det är del nr 7 på periodiska systemet , med en atomvikt 14,0067 .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132708.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.