Hur man återställer Underhåll Ljus på en Toyota Prius

Underhållet ljus på din Toyota Prius är utformad för att lysa på instrumentpanelen vid vissa körsträcka mellanrum påminna er om att det är dags att få oljan bytt. När oljan förändring har utförts, måste ljuset återställas. Återställa underhåll ljuset på din Prius är en enkel process som tar lite tid och kräver inga verktyg. Instruktioner
1

Starta Prius genom att trampa på bromspedalen och trycka på tändning /strömbrytaren.
2

visa den faktiska körsträcka på instrumentpanelen i Prius. Om vägmätaren visar "Trip A" eller "Trip B," tryck "ODO /TRIP" reset-knappen på instrumentpanelen tills den verkliga körsträckan visas på vägmätaren.
3

Stäng av Prius genom att trycka på tändning /strömbrytaren.
4

Tryck och håll "ODO /TRIP"-knappen. Tryck på tändning /strömknappen samtidigt trampa på bromspedalen för att starta Prius.
5

Watch för sex streck ska ersättas av sex nollor på vägmätaren displayen medan du fortsätter att hålla "ODO TRIP "-knappen. Den "Underhåll reqd" ljuset ska släckas.
6

Kontrollera underhåll ljuset genom att stänga av Prius och starta den genom att trycka på tändning /strömbrytaren. Om underhållet lyser fortfarande, upprepa proceduren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132707.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.