Varför använda 20W50 motorolja?

Siffrorna 20W50 hänvisar till viskositet motorolja, fastställdes av Society of American Engineers. Detta hänvisar till sin smidighet och tjocklek. Den "20W" anger hur snabbt motorn startar när den är kall eller i kallt väder. Den "50" avser tjockleken av oljan när motorn har varit igång ett tag. 20W50 motorolja är relativt viskös och tjock. De flesta moderna oljor är 10W40 eller till och 5W40. Vad siffrorna betyder

Siffrorna 20W50 avser viskositeten hos motoroljan, som av Society of American Engineers. Detta hänvisar till sin smidighet och tjocklek. Den "20W" anger hur snabbt motorn startar när den är kall eller i kallt väder. Den "50" avser tjockleken av oljan när motorn har varit igång ett tag. 20W50 motorolja är relativt viskös och tjock. De flesta moderna oljor är 10W40 eller 5W40.
Varmare temperaturer

20W50 motorolja är lämplig för varmare klimat, där högre temperatur orsakar oljan för tunn. Det är också användbart för fordon som omfattas av varma temperaturer och för dem som används för hög stress aktiviteter såsom dragande eller dra släp.
Fördelar

20W50 motor olja är en hög viskositet olja som ger en dämpning och skyddar mot metall mot metall-kontakt. Det är också en mer effektiv tätning än tunnare oljor. Båda dessa fördelar förlänga motorns livslängd.
Lämpliga Fordon Till Salu

Beroende på de rekommendationer för det aktuella fordonet, är 20W50 olja som är lämplig för stora eller små dieselmotorer, bensinmotorer , motorcyklar och fordon luftfarten. Det är också lämplig för både luft-och vätskekylda motorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132706.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.