Fördelar och nackdelar med syntetisk olja ändringar

När du tar din bil för ett oljebyte, kommer du förmodligen bli ombedd vilken typ av olja du föredrar. Även om du gör det själv, är hyllorna i bildelar gången packad med ett brett utbud av konventionella motoroljor och syntet. Den typ av olja du väljer att sätta in din motor är helt och hållet en fråga om preferens, både konventionella och syntetiska oljan kommer att göra jobbet. Det finns dock vissa fördelar med att använda syntetisk olja. Jämföra Kostnad

Om det finns en nackdel med att använda syntetisk motorolja i motorn, är det kostnaden. Du kommer förmodligen spendera betydligt mer på syntetisk olja än på konventionell olja. Denna extra kostnad blir uppenbart när du betalar fakturan för ditt rutinunderhåll. Enligt maskindirektivet Smörjning hemsida, kommer en återförsäljare som säljer en liter 10W-30 petroleumbaserad olja för runt $ 2,25 sälja en jämförbar syntetisk olja på ca $ 4,95 per liter. Detta är mer än dubbla priset.
Temperatur

En fördel med att använda syntetisk olja är att det kommer att fungera bra i ett brett spektrum av temperaturer. Full syntetisk motorolja motstår termisk nedbrytning vid höga och låga temperaturer bättre än konventionell olja. Det kommer inte att bli alltför tunna och orsaka potentiell skada på motorns delar i mycket varma temperaturer, och det är inte troligt att förtjocka eller frysa i temperaturer långt under fryspunkten, enligt Autos.com webbplats.

Längre mellan förändringar

annan fördel med syntetisk olja är att du inte behöver byta olja så ofta. Med tiden kommer detta att kompensera den högre kostnaden för syntetisk olja. Enligt maskindirektivet Smörjning hemsida, har syntetiska oljor har visat sig hålla mycket längre än konventionella oljor samtidigt leverera effektiva prestanda. Olja tillverkare rekommenderar konventionella oljor bytas var 3000 miles. Syntetmaterial kan gå dubbelt så långt innan en förändring behövs.
Tål Viskositet Fördelning


när du kör, slam och halvfasta partiklar kan bygga upp i motorn. Denna återstod hamnar i oljan när den rör sig genom motorn. Viskositeten av oljan påverkas negativt av denna naturliga förlopp. Syntetiska oljor tenderar att motstå denna viskositet uppdelning bättre än konventionella petroleumbaserade oljor. Syntetisk olja kommer inte att hindra detta bygga upp, men det kommer att motstå effekterna av viskositet uppdelning längre än konventionell olja. Detta leder till längre livslängd för oljan och förbättrad smörjning av motorn, minskar naturligt slitage samt andra problem motor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132698.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.