Orsaker till Poor gas körsträcka

När bensinen var billig, betalade chaufförer lite uppmärksamhet att resa kortare sträckor mellan påfyllningar. Bensin priser är emellertid har ökat. Enligt US Energy Information Administration, det genomsnittliga priset, i september 2010, var $ 2,70 en gallon för vanlig blyfri bensin. Som ett resultat, människor letar efter sätt att utöka sitt bilens bensin körsträcka. Det finns tre huvudsakliga skäl till varför du kan få lägre gas körsträcka. Olja

Under normala förhållanden, motorn i din bil har att arbeta övertid på grund av friktion. Om bilens olja är gammal eller inte rätt kvalitet, kommer det att fungera ännu hårdare och kosta pengar på grund av förlorad körsträcka. Om du har några tvivel om typ av olja som din bil kräver, vända sig till sin bruksanvisning för denna information. Oljan i nyare fordon bör bytas ungefär var 5.000 mil. Om du kör ett fordon med en massa körsträcka, minska tiden mellan oljebyten.
Underhåll

nr 1 anledningen till att folk få reducerad gas körsträcka från deras fordon är dåligt underhåll. Till exempel, se till att bilens tändstift och kablar är i bra form. Om de inte skjuter som de ska, är bensin i motorns cylindrar, beröva dig av bränsle. Förutom det kommer att fordonets avgassystem behöva bytas ut tidigare. För de flesta fordon, tändstift och ledningar ska bytas var 50.000 miles, under normala körförhållanden.
Lead Foot

Gamla vanor är svåra att bryta. Om du golv gaspedalen från stoppa ljus eller du reser mer än 70 km /h på motorvägen, du betalar ungefär en fjärdedel mer för bilens bensin. Det är allt en funktion av varv per minut, eller RPM. Ju högre varvtal, desto mer bensin du slösar. Spara dessa pengar genom att backa från gaspedalen när du börjar från en död stopp och sänk hastigheten till 55 km /h på motorvägen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132697.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.