Vilka är ingredienserna i Hydraulic Fluid?

Hydraulvätskor en mycket stor kategori av ämnen som används i utrustning för att minska trycket. Dessa vätskor är användbara i många aspekter av transporter och byggande. För transport, hydrauloljor är idealiska för bil servostyrning, bromsar och automatiska växellådor. Dessa vätskor är också tillämpliga i gårdens utrustning såsom traktorer, liksom andra anläggningsmaskiner som bulldozrar och gaffeltruckar som är väsentliga i infrastruktur. Hydraulvätskor spelar också en viktig roll i flygplan eftersom dessa ger de nödvändiga smörjande funktioner i dessa transporter. Liquid Petroleum /mineralolja

Liquid petroleum eller mineralolja är en flytande derivat av destillation av petroleum för att skapa bensin och andra petroleumbaserade produkter från råolja. I hydraulvätskor, är mineralolja färglös, består mestadels av cykliska parrafins - en komponent relaterad till vaselin (eller vaselin) och alkaner (normalt 15 till 40 kolatomer), dess densitet är ungefär 0.8g/cm3
.
organofosfat Ester

organofosfat ester hydrauloljor är de som skapas utan olja och kommer inte att bränna utom när en flamma är närvarande. När lågan är borta, kommer dessa vätskor upphör bränning. Denna funktion gör det idealiskt när man överväger säkerhetsåtgärder. Eftersom de saknar benägenhet att brinna, organiskt fosfor ester hydraulvätskor är krav på flygplan och andra områden där bränder löper hög risk.
Silikon (dimetylsilikon)
< p> Dimethyl silikoner är kemiskt neutralt, de gör väl vid låga och höga temperaturer, och visar över par motstånd mot avdunstning och oxidation. Denna typ av silikon i hydraulvätskor är ganska öppna med mekaniska blandningar. Dimethyl silikoner har utmärkta smörjande egenskaper och är oftast användbart som släppmedel för glas, skum och plast.
Vattenglykol Syntetiska

Vattenbaserade hydraulvätskor har 35 till 60 procent vatten i lösning bildar tillsammans med andra ämnen som anti-slitage, rost och korrosion-inhibitorer, frost-och anti skum. Vatten-glykol-baserade vätskor är effektiv i att motstå eld är det biologiskt nedbrytbara och icke-toxiska. Emellertid vattenbaserade glykol hydraulvätskor har relativt låg temperatur i intervallet från 32 grader till 120 grader Fahrenheit. Vattenavdunstning orsakar lätt hydrauloljor egenskaper försämras.
Vegetabiliska hydrauloljor

En grönsak hydraulolja är ett hydraulolja komponent tillverkad av rapsolja och deras kemiska sammansättning är liknar polyolestrar. Denna komponent har en högt viskositetsindex och utmärkta egenskaper smörjning. Det är även biologiskt nedbrytbart och icke-toxiska. Den enda nackdelen av dessa vätskor är deras uppenbara låg oxidation. Addera polyalkylenglykol (PAG)

Polyalkylenglykol (PAG) är ett syntetiskt smörjmedel som används i flera olika applikationer där petroleumbaserade produkter inte nödvändigtvis ger önskad kompetens. PAG är resistent mot brand och utgör ingen fara för miljön eller människor. I huvudsak är polyalkylenglykolföreningar smörjmedel effektiv i att den förbrukar mindre energi, minskar den maskin slitage och ökar den totala effektiviteten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132696.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.