Hur byta olja på en 1995 Mazda Miata

Den 1995 Mazda Miata kan vara en knepig bil som du vill utföra ett oljebyte på grund av sin kompakta formen. Du kanske tycker att det är bra att palla upp bilen för att nå avtappningspluggen, vilket innebär att du måste vara försiktig när du är under bilen. Oljan vikt kommer att vara beroende av vädret, med 5W-30 som den föredragna kalla vädret viskositet och 10W-30 för plusgrader. Mazda rekommenderar att byta olja varje 5000 miles. Saker du behöver
Jack
Jack står
4 qts. 10W-30 motorolja
Oljefilter
19 mm Sockel
skiftnyckel
Pappershanddukar
Funnel
Oil uppfångningsbassäng
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven och ta bort oljepåfyllningslocket.
2

Jack upp framför bilen tillräckligt för att nå under oljetråget och sänk ner den på pallbockar.

3

Placera oljeavtappnings bassängen under oljeavtappningsskruven. Använd en 19 mm hylsa för att skruva loss avtappningspluggen och ta bort den. Placera den på en pappershandduk för att undvika kontakt med smuts och skräp.
4

Ta bort oljefiltret. Använd en oljefilternyckel om det behövs. Oljefiltret ligger nära botten av motorn och kan lätt nås genom att ta bort de två konsolerna insugningsröret.
5

Byt avtappningspluggen när oljan dräneras. Dra den till ca 30 foot-pounds.
6

Fyll oljefiltret med olja, vilket gör att den hälls genom de små hålen och inte centrumhålet. Byt ut den på oljefiltret mount efter smörja tätningen med ny olja, dra åt den för hand till en fjärdedel-sväng förbi initial täthet. Sänk bilen.
7

Häll 3,5 qts. av olja i motorn, till att använda tratten undvika spill. Kontrollera oljenivån med mätstickan och fyll på med mer olja tills den når hela linjen. Byt olja cap.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132687.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.